Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 juni 2023 @ 00:02 door Travelboy , 579 keer bekeken

Loganair toont met trots haar steun aan de LGBTQIA+-gemeenschap met de officiële onthulling van de allereerste Pride Jet van de Britse luchtvaartindustrie.

 

 

De Embraer 145, verpakt in de klassieke Pride-kleuren, vliegt vanaf vandaag over het routenetwerk van Loganair, waarmee zichtbaar wordt onderstreept dat de luchtvaartmaatschappij zich inzet voor het creëren van een inclusieve, veilige werkomgeving voor al haar werknemers.

 

De Embraer Regional Jet met 49 zitplaatsen werd verborgen gehouden in Loganair's  hangar in Glasgow voor zijn eerste vlucht in de nieuwe kleuren - met de iconische Tartan Tail van de luchtvaartmaatschappij naast de regenboogvlag.


De vandaag onthulde Pride Jet maakt deel uit van de LGBTQIA+-campagne van Loganair en zal door het hele netwerk vliegen – ook naar een aantal gemeenschappen waar Pride-evenementen de afgelopen jaren pas voor het eerst hebben plaatsgevonden, in tegenstelling tot de lange- gevestigde aard van dergelijke evenementen elders in het VK.

 

Loganair zet zich in voor het creëren van een veilige werkomgeving waarin alle medewerkers, ook die met een minderheidsachtergrond, kunnen gedijen en uitblinken. In een recent bedrijfsbreed onderzoek waaraan meer dan driekwart van de Loganair-medewerkers deelnamen, zei een recordaantal van 82% van de respondenten dat mensen van alle achtergronden kunnen slagen bij Loganair.

 

De luchtvaartmaatschappij sponsort dit jaar ook de Northern Pride in Newcastle (22-23 juli), waar Loganair dit jaar een tweede vliegtuig heeft gestationeerd en verwacht een recordaantal klanten te vervoeren via haar netwerk van routes binnen het VK en naar Noorwegen vanuit haar thuisbasis in het noordoosten.

 

Loganair is de officiële luchtvaartpartner van Northern Pride en ondersteunt hun gezondheids- en welzijnszones met vrijwillige medewerkers, die een van de belangrijkste attracties van het festival zijn geworden. Dankzij de sponsoring van Loganair zullen deze gezondheids- en welzijnszones dit jaar voor het eerst over beide dagen van het festival verspreid zijn.

 

De luchtvaartmaatschappij heeft tot nu toe meer dan £ 300.000 geïnvesteerd in het uitrollen van haar Flying's for All Equality, Diversity and Inclusion-training, die het komende jaar elk personeelslid zal bereiken, ongeacht hun rol.

 

bron: https://worldairlinenews.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.