Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 juli 2023 @ 00:01 door Travelboy , 473 keer bekeken

Geen uitzonderingen, regenboogzebrapaden moeten weer gewone zebrapaden worden.

 

De regenboogkleuren gebruiken ter steun aan de LGBTQRGJGJFKGKD+-= community. Ieder jaar zie je bedrijven logo’s en slogans toepassen gedurende een bepaalde periode om hun steun te betuigen aan de groep. Daar zit vast geen commerciële reden achter natuurlijk.

 

VVN vindt dat regenboogzebrapaden moeten verdwijnen

 

Regenboogzebrapaden

 

Echter zijn het niet alleen bedrijven die het regenboogpak aantrekken. Ook in het Nederlandse verkeer komt de vrolijke kleurencombi terug. Tot ergernis van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in de Telegraaf vandaag. De organisatie is van mening dat verkeersregels uniformiteit moeten uitstralen. Gemeenten die zebrapaden opeens tot regenboog omtoveren moet niet kunnen, vinden ze bij VVN. Het zou voor verwarring kunnen zorgen. Ook kan het afleiden.

 

Kabinet aan zet

 

Een toekomstig kabinet aan zet om te duiken in regeltjesland. Gemeenten maken beslissingen op basis van de beschikbare wetgeving. Maar uiteindelijk moet er vanuit de landelijke politiek beslissingen worden gemaakt om de uniformiteit te kunnen garanderen.

 

bron: www.autoblog.nl



Reacties

  • Travelboy
    zondag 30 juli 2023, 23:34

    Doorgedraaid regeltjes denken. Zijn we in Nederland goed in.

  • CyberSimon
    zondag 30 juli 2023, 15:01

    Jammer, je zou toch denken dat regenboogzebrapaden inmiddels wel zo'n bekend fenomeen zijn, dat ze dezelfde attentiewaarde hebben als gewone zebrapaden 

    In Apeldoorn zit het probleem vooral in de gebruikte verf, die voortdurend vervaagt... Tja, doe 'm dan maar weer in het zwart-wit, zou ik zeggen. Verkeersveiligheid gaat boven alles.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.