Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 juni 2023 @ 00:35 door Travelboy , 582 keer bekeken

PostNL neemt dit jaar achttien nieuwe regenboogbussen in gebruik. Met de bussen zet het pakketbedrijf zich in voor lhbt-acceptatie.

 

PostNL geeft kleur aan straten met nog meer regenboogbussen

 

De regenboogbus is bedacht door PostNL Pride, zo meldt PostNL op LinkedIn. Dit netwerk zet zich in voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender collega’s. De achttien nieuwe regenboogbussen zijn elektrisch.

 

Jeroen Weers, voorzitter van PostNL Pride: “PostNL Pride is trots en blij dat er meer regenboogbussen in het straatbeeld gaan verschijnen. We zijn een mensenbedrijf en het is heel belangrijk dat elke medewerker zich veilig voelt om zichzelf te durven zijn.” Hij geeft daarbij aan dat dat betekent dat je ook uit kunt komen voor je geaardheid. “Met deze fantastische regenboogbussen laten we aan onze medewerkers en aan heel Nederland zien dat we een inclusief bedrijf zijn.”

 

Chauffeur rijdt op vrijwillige basis in regenboogbus

 

PostNL introduceerde de regenboogbus al in 2020, ter ere van de Coming Out Day. In eerste instantie ging het om een aantal dieselwagens die in felle kleuren waren uitgerust. Inmiddels zijn er nieuwe (elektrische) bezorgwagens in onder meer Sassenheim en Elst. Aan De Gelderlander liet PostNL onlangs weten dat het niet verplicht is voor chauffeurs om in een regenboogbus te rijden. Het kan immers zijn dat er vervelende dingen gebeuren onderweg. Zo maakte bezorger Debby zich zorgen om haar eigen veiligheid. “In het begin dacht ik: wat kan ik verwachten? Je weet niet wat mensen gaan doen. Word ik in elkaar geslagen, of wordt de auto beschadigd?”, aldus de bezorger tegen de Gelderse krant. “Maar op de eerste dag hoorde ik al zo veel positieve geluiden van mensen.”

 

Bezorgbus om mee te rouleren

 

Het pakketbedrijf plaatst nu bij alle sorteercentra een elektrische regenboogbus, die rouleert onder de chauffeurs die er graag mee willen rijden.

 

bron: www.logistiek.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.