Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 mei 2023 @ 08:28 door Travelboy , 843 keer bekeken

17 mei was de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie en daarom presenteert de NMBS een speciale regenboogtrein. Het Desirotreinstel is de komende maanden te bewonderen op verschillende spoorlijnen in België.

 

Afbeelding

 

Aanstaande zaterdag speelt de trein alvast een hoofdrol in het vervoer van deelnemers en toeschouwers van de Belgian Pride in Brussel. De speciale kleurstelling voor de trein, die nummer 8586 heeft, komt voort uit een nauwe samenwerking tussen de NMBS en TrainBow Belgium, een LHBTIQ+-vereniging met medewerkers van NMBS, Infrabel en HR Rail. De trein wordt volgens de NMBS voornamelijk ingezet op S-treinen rond Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi.

 

Afbeelding

 
De regenboogtrein is niet de enige actie die de NMBS organiseert in het belang van inclusie en diversiteit. Tot en met 22 mei zijn stations Brussel-Centraal en Doornik (Tournai) verlicht in de regenboogkleuren en is op verschillende grote stations in België een regenboogvlag te zien. Minder zichtbaar voor reizigers, maar niet minder belangrijk, zijn projecten die de Belgische spoorwegmaatschappij onderneemt op het gebied van inclusie bij het aanwerven en gendertransitie op het werk.

 

Ook in andere landen

 

België is niet het eerste land waar een regenboogtrein rondrijdt. In Engeland rijdt al bijna drie jaar een speciale ‘Pride Train’ rond voor Avanti West Coast en vorige maand presenteerde South Western Railway een trein met een intersekse-inclusieve regenboogvlag. Ook in Schotland en aan de andere kant van de oceaan in Chicago rijden LHBTIQ+-treinen rond. In Nederland bestaan op dit moment nog geen plannen voor een regenboogtrein. Wel liet het GVB vorig jaar tijdens de Pride in Amsterdam een regenboogtram rondrijden.

 

bron: www.treinreiziger.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.