Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 22 augustus 2023 @ 00:00 door Travelboy , 552 keer bekeken

Op een grote markt in de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn Franstalige kinderboeken te koop waarin homoseksualiteit wordt genormaliseerd.
 

 

 

De boeken, die bedoeld zijn voor kinderen van zes jaar oud, bevatten afbeeldingen van mannen en vrouwen die met elkaar trouwen. De boeken worden aangeboden voor tien dirham (ongeveer een euro).

 

De boeken maken deel uit van een reeks die de veranderende familievormen in de moderne samenleving verkent. Het boek legt uit hoe factoren zoals mobiliteit, onderwijs, werk, individualisme, isolatie en onzekerheid invloed hebben op de samenstelling en de rol van de gezinnen. Het boek toont ook de diversiteit van de gezinnen aan, waaronder homoseksuele paren.

 

Veel ouders zijn verontwaardigd en verzetten zich tegen de boeken, die volgens hen indruisen tegen de religieuze en morele waarden van de Marokkaanse samenleving.

 

Ze eisen dat de bevoegde autoriteiten ingrijpen en een onderzoek starten naar de herkomst en verspreiding van deze boeken. Ze houden het ministerie van Cultuur verantwoordelijk voor het gebrek aan controle en toezicht op de markten.

 

Het is niet de eerste keer dat deze boeken in Marokko opduiken. Eerder waren ze ook te vinden in een groot winkelcentrum in Agadir, waar ze eveneens tot protesten leidden.

 

© MAROKKO.NL 2023



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.