Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 oktober 2023 @ 00:19 door Travelboy , 432 keer bekeken

De IND heeft de aanvraag van een Algerijnse asielzoeker afgewezen. De man kwam vijf jaar geleden naar Nederland en vroeg asiel aan. Tijdens de procedure leerde hij een Nederlandse mam kennen. Inmiddels zijn ze al meer dan twee jaar samen.

 

 

De IND wees het asielverzoek af. Er is volgens de de dienst wel sprake van een ‘bestendige relatie’ maar niet van een ‘liefdesrelatie’. De rechtbank ging in de redenering van de IND mee.

 

LGBT Asylum Support heeft in een brief demissionair staatssecretaris gevraagd uitleg te geven welke criteria de IND gebruikt voor relatievormen. De stichting die lhbti-plus-vluchtelingen bijstaat, wil van de staatssecretaris weten ‘waarom een bestendige, homoseksuele relatie die op basis van bewijs erkend wordt, geen liefdesrelatie zou zijn’.

 

Ook wil LGBT Asylum Support weten ‘op welke wijze een liefdesrelatie is aan te tonen. Dit vanwege het feit dat de werkinstructie van de IND waarmee asielprocedures getoetst worden, het gebruik van expliciet seksueel beeldmateriaal of verklaringen uitsluit.’

 

Eerder werd een asielzoeker uit Pakistan naar zijn land teruggestuurd, ondanks dat de man een geregistreerd partnerschap heeft met een andere man en de twee al jaren samenwoonden in hun azc.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.