Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 oktober 2023 @ 00:00 door Travelboy , 573 keer bekeken

Twee Eindhovenaren van 17 en 19 jaar zijn opgepakt voor het mishandelen van drie mannen. Dat gebeurde in de buurt van uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven. De politie vermoedt dat de drie slachtoffers werden mishandeld omdat ze homoseksueel zijn. Ze raakten ernstig gewond.
 
Camerabeelden van de verdachten.
 

De mishandeling gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag 30 juli. De drie mannen liepen rond vier uur 's nachts naar huis na een afzakkertje in homokroeg de Regenboog. Toen ze over de Oude Stadsgracht liepen, werden ze aangesproken door de twee verdachten. "Ze vroegen waar we wat hadden gedronken", zei een van de slachtoffers (27) eerder tegen Omroep Brabant. "Toen we dat vertelden, vroegen ze of we dan ook homo waren. Ja, zeiden we."

 

Een paar tellen later begon het tweetal de slachtoffers te trappen en te slaan. Een van de slachtoffers raakte buiten bewustzijn door een trap tegen zijn hoofd. Terwijl de twee anderen hem weg probeerden te slepen, kregen ook zij klappen. Alle drie de slachtoffers raakten ernstig gewond en moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

 

'Heftig dat hij minderjarig is'


"Het is fijn dat ze zijn gepakt", zegt één van de slachtoffers donderdagmiddag tegen Omroep Brabant. "Ik vind het heftig om te horen dat een verdachte minderjarig is."

 

Met het slachtoffer gaat het inmiddels beter. "Ik kom net terug van vakantie. Daar ben ik op stap geweest en in m'n eentje terug naar huis gelopen. Ik heb er niet meer aan gedacht, dus ik denk dat ik er mentaal weinig schade aan over heb gehouden."

 

Er zijn camerabeelden van de verdachten en de mishandeling. De politie doet verder onderzoek. De verdachten zitten nog vast en worden later gehoord.

 

LEES OOK:

Jongens aangevallen na afzakkertje in homokroeg: 'Het ging zó snel'

Zware mishandeling tijdens stapavond, politie zoekt deze verdachten

Jongens mishandeld na stappen in Eindhoven, één krijgt trap tegen z'n hoofd



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.