Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 februari 2023 @ 13:08 door Travelboy , 788 keer bekeken

Het jaar mag dan nog maar enkele weken gevorderd zijn toch zijn er dit jaar al 200 wetsvoorstellen in de Verenigde Staten ingediend die op een of andere manier de rechten van de LGBTQ-gemeenschap beperken. Dat blijkt uit cijfers die de non-profit organisatie American Civil Liberties Union  (ACLU) bekend maakte.

 

ACLU

 

De organisatie lanceerde eerder deze maand zijn dashboard waarop per staat de vooruitgang van de  ingediende wetsvoorstellen die betrekking hebben op de rechten van LGBTQ-personen gevolgd kan worden. De wetten worden gecategoriseerd.

 

Vorig jaar werd een recordaantal van 278 wetsvoorstellen ingediend die op één of andere manier de rechten van de LGBTQ-gemeenschap moesten beperken. Uiteindelijk werden er daarvan twintig goedgekeurd. Zo streed het ACLU tegen wetten die de toegang tot genderbevestigende gezondheidszorg beperkten, die het onmogelijk moesten maken dat de identiteitsdocumenten van transpersonen werden aangepast of die transpersonen de toegang tot de faciliteiten op hun school beperken.

 

Het dashboard van ACLU vind je hier.

 

bron: www. gaylive.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.