Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 november 2023 @ 00:00 door Travelboy , 429 keer bekeken

De SGP in Reimerswaal lijkt maar geen genoeg te krijgen van de regenboogvlag. Of eigenlijk juist wel. Want dinsdagavond gebruikte de fractie de oorlog in Israël om die regenboogvlag weg te krijgen. ,,Want waarom wel die regenboogvlag, maar niet de Israëlische vlag?"

 

Het Reimerswaalse SGP-raadslid Artwin Otte: ,,Waarom wel de regenboogvlag en niet de Israëlische vlag? Dat is inconsequent.”

Het Reimerswaalse SGP-raadslid Artwin Otte: ,,Waarom wel de regenboogvlag en niet de Israëlische vlag? Dat is inconsequent.

 

,,Waarom vlaggen we voor de ene groep wel en voor de andere niet?”, stelde SGP-raadslid Artwin Otte zijn raadscollega’s de vraag. ,,Waarom wel de regenboogvlag en niet de Israëlische vlag? Dat is inconsequent. Wij willen dat voortaan alleen maar de Nederlandse vlag wordt gehesen bij het gemeentehuis.” En ondanks dat de SGP’er er op hamerde dat de motie niet als anti-regenboogvlagmotie was bedoeld, zou het resultaat ervan wel degelijk zijn dat die vlag nooit meer gehesen zou worden in Reimerswaal.

 

Wij willen dat voortaan alleen maar de Nederland­se vlag wordt gehesen bij het gemeente­huis

Artwin Otte, Raadslid SGP

 

En dus kreeg Otte daar de handen niet voor op elkaar bij de andere partijen. Integendeel zelfs: de reacties op zijn motie waren erg scherp. Marjolein Sinke-Oele van de PvdA vroeg waarom Otte ‘deze wrede oorlog’ gebruikt om te komen tot het afschaffen van de regenboogvlag. ,,Ik denk dat u op deze manier polarisatie juist in de hand werkt. Ik vraag me zelfs af of deze motie niet ongepast is.”

 

Veel te ingewikkeld

 

Joey Smet van Leefbaar Reimerswaal kon zich daar helemaal in vinden: ,,De situatie in Israël is veel te ingewikkeld om daar een politiek statement over te maken. En welke gemeenschap steun of schoffeer je hiermee? Deze motie is een klap in het gezicht van een deel van onze bevolking.”

 

Ook het CDA kon weinig sympathie opbrengen voor de motie. ,,Waarom nu wel bij de oorlog in Israël, maar niet bij die in Oekraïne? Was er dan geen aanleiding om deze motie in te dienen?,” stelde Olaf Buteijn. En VVD’er Patrick van Loon vond het veel te ver gaan van de SGP om de oorlog in het midden-oosten hierbij te betrekken: ,,Ik zou het sjiek vinden als de SGP deze motie terug haalt.”

 

Vredesvlag dan maar?

 

Maar dat deed Otte niet. Een hoofdelijke stemming liet zien dat er behalve uit zijn eigen partij niemand voor de motie stemde. En dus blijft de regenboogvlag één keer per jaar, op 11 oktober, gewoon wapperen bij het gemeentehuis van Reimerswaal.

 

Een tegenmotie van Leefbaar Reimerswaal om dan maar de vredesvlag iedere dag te hijsen haalde overigens ook geen meerderheid. Alleen de twee PvdA-raadsleden zagen daar wel brood in. De rest wilde het liever laten zoals het was; bij een democratisch genomen besluit van de gemeenteraad.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.