Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 31 maart 2023 @ 00:00 door Travelboy , 693 keer bekeken

De opnames voor Hier ben ik van de jonge Leerdamse filmmaker Jonathan van Wieren staan op het punt van beginnen. De inzamelingsactie om de musicalfilm te financieren zijn afgerond, de hoofdrolspelers zijn bekend en de repetities zijn klaar. Van Wieren is nog op zoek naar figuranten.

 

Jonathan kreeg het idee voor de film toen hij de Franse Barbara Pravi Voilà zag en hoorde zingen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.Jonathan kreeg het idee voor de film toen hij de Franse Barbara Pravi Voilà zag en hoorde zingen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. © Cor de Kock

 

Het gesprek op gang brengen. Dat is wat Leerdammer Jonathan van Wieren (20) met zijn korte speelfilm Hier ben ik wil. Die gaat over Elise die op het punt staat gedoopt te worden binnen haar kerkgemeenschap, maar verliefd wordt op haar beste vriendin Noa. Als de kerk erachter komt, moet Elise ongewild kiezen tussen haar geloof en de liefde.

 

Jonathan van Wieren zit in het laatste jaar van de Dutch Filmers Academy in Amsterdam. Voor zijn afstuderen is de Leerdammer bezig met een film, waarvoor het idee ontstond toen hij de Franse Barbara Pravi Voilà zag en hoorde zingen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Homoseksualiteit binnen de muren van de kerk, het onderwerp fascineert de geboren Dordtenaar. In de eerste plaats omdat hij in zijn omgeving vrienden heeft die hiermee hebben geworsteld. In de tweede plaats omdat hij zelf christelijk is.

 

Draaidagen

 

De afgelopen maanden is er 10.000 euro opgehaald om de film te maken. ,,We hebben ons doelbedrag gehaald. Daar zijn we enorm blij mee. Ook de draaidagen zijn gepland”, zegt de 20-jarige filmmaker, die inmiddels ook de twee hoofdrolspelers kan presenteren.

 

Zo gaat Juliëtte van Tongeren de rol van Elise spelen. Zij studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en speelde in meerdere voorstellingen van De Graaf & Cornelissen, waaronder Titanic en Kinky Boots. Op dit moment heeft Van Tongeren een hoofdrol in The Prom.

 

 

Er gaan professio­nals, maar ook veel jonge makers aan de film meewerken

Jonathan

 

De rol van Noa wordt gespeeld door Aniek Venhoeven. Zij studeerde in 2021 af aan Codarts en speelde tot voor kort naast Remko Vrijdag en Anne-Marie Jung in Charlie and the Chocolate Factory. Van Wieren: ,,Hoewel de twee hoofdrolspeelsters elkaar van tevoren niet kenden, zag ik bij de audities al meteen een klik tussen de twee. Inmiddels is er sprake van chemie tussen Juliëtte en Aniek. Ongelofelijk.”

 

Choreografie

 

De vier nummers voor de musicalfilm zijn inmiddels gecomponeerd, geschreven en worden binnenkort ingezongen door de twee hoofdrolspelers. Aan de hand van de muziek kan ook de choreografie worden bepaald.

 

Jonathan: ,,We zijn de afgelopen tijd ook druk bezig geweest met regelen van locaties, zoals een kerk, een achtertuin en het huis van het hoofdpersonage. Ook een groot gedeelte van de crew is compleet. Er gaan professionals, maar ook veel jonge makers aan de film meewerken. Het is ontzettend leuk om het team zo te zien groeien en gepassioneerd aan de slag te zien gaan.”

 

 
De twee hoofdrolspeelsters in gesprek met Jonathan.

De twee hoofdrolspeelsters in gesprek met Jonathan. © Privéfoto

 

Toch is de 20-jarige Leerdammer nog op zoek naar een gospelkoor, dansers en figuranten voor een rol in de korte speelfilm. Wie dat wil, zal echter wel een stukje moeten reizen. Op vrijdag 7 april worden tussen 20.30 en 6.30 uur opnames gemaakt in het Gelderse Borculo.

 

Jonge als oudere figuranten

 

Op dinsdag 11 april wordt overdag gefilmd in nabijgelegen Eibergen. Figuranten krijgen echter een reiskostenvergoeding en tijdens de draaidagen wordt voor eten en drinken gezorgd. De Leerdammer zoekt zowel jonge als oudere figuranten. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden via casting@vanjelleproducties.nl.

 

Het is de bedoeling dat Hier ben ik begin juli in première gaat. Een exacte datum is nog niet bekend. In elk geval zal de film ook in deze regio vertoond worden. Van Wieren heeft het plan om de film ook te vertonen in kerken om daarna met publiek en het kerkbestuur in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloof.

 

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.