Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 27 maart 2023 @ 00:01 door Travelboy , 684 keer bekeken

LGBTQ+ dating app Grindr roept al zijn gebruikers in Egypte bij het openen van hun app op om voorzichtig te zijn omdat de politie de dating-app gebruikt om homoseksuele mannen in de val te lokken en te arresteren.

 

 

De Egyptische politie gebruikt reeds langere date dating-apps en sociale platformen zoals WhatsApp, Facebook en Instagram om bezwarend materiaal te verzamelen en queer mannen in de val de lokken.

 

Als antwoord op die werkwijze heeft Grindr nu een landelijke waarschuwing uitgegeven waarin het bedrijf achter de app niet alleen de gehanteerde werkwijze veroordeeld maar zijn gebruikers ook oproept om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen als ze met andere mannen afspreken.

 

Volgens Grindr heeft de politie ook profielen van gebruikers gehackt om op die manier homo’s in de val te kunnen lokken.

 

Zo zouden er de afgelopen weken reeds 150 mannen gearresteerd zijn. De Egyptische politie gebruikt daarbij niet enkel Grindr maar ook andere dating-apps zoals Tinder en Bumble om LGBT’s te verleiden tot een date met een undercover politieagent.

 

bron: www.gaylive.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.