Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 31 juli 2023 @ 00:01 door Travelboy , 362 keer bekeken

De politie heeft in de Oost-Duitse stad Neubrandenburg een hakenkruisvlag moeten verwijderen waar eigenlijk een regenboogvlag wapperde. De autoriteiten reageren zeer kritisch op het incident. De staatsveiligheidsdienst is een onderzoek begonnen, melden Duitse media.

 

De regenboogvlag hing bij het station. Een voorbijganger zag zaterdagochtend dat die was vervangen door een vlag met swastika. Hij belde de politie, die de vlag met het nazisymbool in beslag nam.

 
 

Een woordvoerder van Neubrandenburg stelt dat door het ophangen van de vlag de verheerlijking van het mensenverachtende nationaalsocialisme een nieuwe dimensie heeft bereikt in de stad. Hij noemt het geen onbeduidend vergrijp of een jeugdgrap, maar een strafbaar feit. Ook de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren reageerde scherp: "De swastika staat voor de ergste misdaden tegen de menselijkheid die ooit van Duitse bodem zijn uitgegaan. Het hijsen ervan is niet alleen een misdrijf, maar ook onmenselijk en duidelijk in strijd met de grondwet."

 

Het incident laat zien hoe belangrijk het is te strijden voor de rechten van seksuele en genderminderheden, aldus de verontruste plaatselijke regenboogorganisatie. De regenboogvlag was al eerder gestolen, maar nog nooit vervangen door een hakenkruisvlag.

 

bron: www.msn.com

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.