Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 november 2023 @ 01:56 door Travelboy , 454 keer bekeken

Een man in Ierland werd veroordeeld tot twee levenslange gevangenisstraffen voor de gruwelijke moorden op twee homomannen die hij had getarget op dating-apps voor homo's , zo meldden de BBC en andere media. De politie zegt dat de man seks met wederzijds goedvinden had met zijn slachtoffers voordat hij hen vermoordde, waarbij hij hen aanviel vanwege een anti-homovooroordeel.

 

yousef palani arrest murder Michael Snee Aidan Moffitt

 

 

Yousef Palani, 23, uit Sligo, bekende vorig jaar schuldig te zijn aan de moord op Aidan Moffitt, 42, en Michael Snee, 58. Beide slachtoffers werden vastgebonden aangetroffen en hadden tientallen steekwonden. Moffitt werd ook onthoofd en zijn hoofd werd op een bed met uitzicht op de deur geplaatst. Palani bekende ook schuldig te zijn aan het neersteken van de 50-jarige Anthony Burke in het gezicht, waardoor hij blind werd aan één oog.

 

Palani werd veroordeeld tot twee levenslange gevangenisstraffen voor de moorden, plus nog eens twintig jaar voor de aanval op Burke door rechter Mary Ellen Ring bij het Centraal Strafhof eind vorige maand. De zinnen moeten gelijktijdig lopen. Ring zei dat ze de zware straffen had opgelegd om verdere daden van “onuitsprekelijk geweld” door Palani te voorkomen, die tegen de politie zei dat hij opnieuw zou hebben vermoord als hij niet was gearresteerd.

 

Alle drie de aanvallen vonden vorig jaar plaats tijdens een periode van vier dagen, beginnend op zondag 9 april, toen hij Burke aanviel. Ondanks dat hij zijn gezichtsvermogen verloor door meerdere steekwonden in het gezicht, kon Burke ontsnappen omdat hij weigerde door Palani vastgebonden te worden.

 

De volgende dag, op 10 april, viel Palani Moffitt aan en doodde hem, waarbij hij hem 43 keer neerstak voordat hij de oudere man onthoofde. Zijn lichaam werd gevonden met zijn handen op zijn rug gebonden en een mes in zijn hand.

 

Twee dagen later, op 12 april, vermoordde Palani Snee. Zijn lichaam werd vastgebonden aangetroffen en had 25 steekwonden, voornamelijk aan het hoofd. Palani werd de volgende dag, op 13 april, gearresteerd.

 

Hij ontkende aanvankelijk zijn betrokkenheid bij de misdaden, maar gaf later tegenover de Gardaí (de nationale politie van Ierland) openlijk toe dat hij dating-apps voor homo's gebruikte om zich specifiek te richten op alleenstaande homoseksuele Ierse mannen die ook alleen woonden.

 

“Het zou hun eigen huis moeten zijn, en ze moesten alleen zijn. Je mag geen kinderen of vrouwen pijn doen”, meldde de Irish Independent dat Palani tegen de arresterende agenten zei.

 

"Weet je zeker dat je 100% Iers bent?" Palani stuurde een beoogd slachtoffer een bericht.

 

De Gardaí zeiden dat Palani beweerde dat hij aan een psychische aandoening leed en dat hij geen homo was.

 

“Ik kan heel snel boos worden”, zei hij tegen de Gardaí na zijn arrestatie, en voegde eraan toe: “Ik wil je vertellen dat ik op dat moment geestelijk ziek was. Ik hoorde stemmen. Ze zeiden dat ik het moest doen.”

 

De politie zegt dat Palani zijn geestelijke gezondheidsproblemen overdreef en wees op bewijsmateriaal waaruit bleek dat hij seks had gehad met zijn slachtoffers met wederzijds goedvinden. Burke zei ook dat Palani de vorige dag seksuele handelingen met hem had verricht met wederzijds goedvinden. De politie heeft ter plaatse een spermamonster aangetroffen.

 

Dit is een Google translate vertaling

 

bron: https://news.yahoo.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.