Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 15 oktober 2023 @ 00:03 door Travelboy , 555 keer bekeken

De website met WatLaf-banden die Arjen Lubach donderdagavond in De Avondshow lanceerde, wordt druk bezocht. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn al meer dan duizend exemplaren van de alternatieve aanvoerdersband verkocht. De website was korte tijd onbereikbaar, vanwege het grote aantal bezoekers, laat de redactie van het programma vrijdagochtend weten.

 

 

Lubach lanceerde de WatLaf-aanvoerdersbanden als alternatief voor de OneLove-actie waar de KNVB deze week mee stopte. De voetbalkoepel vraagt aanvoerders van eredivisieclubs niet meer om de OneLove-band te dragen, waarmee de KNVB aandacht wil vragen voor lhbti-spelers en -fans. Lubach veroordeelde dit besluit en noemde in de uitzending de KNVB „een stelletje lafbekken”.

 

Over de band ontstond vorige jaar ophef nadat aanvoerders van Feyenoord en Excelsior weigerden de band te dragen. De WatLaf-banden van Lubach zijn voor 12 euro te koop op de website WatLafKNVB.nl. De opbrengst gaat naar de John Blankenstijn Foundation, die zich al tientallen jaren inzet voor acceptatie van queers in het voetbal.

 

 

Niet alleen Lubach maakt zich boos over het besluit van de KNVB. Ook lhbti-belangenorganisatie COC Nederland en Roze Kameraden, de queer supportersclub van Feyenoord, noemden het besluit „diep triest” en „onbegrijpelijk”

 

bron: www.limburger.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.