Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 september 2023 @ 00:20 door Travelboy , 572 keer bekeken

Katholieke predikanten hielden donderdag avond een religieuze dienst voor homoparen op het plein naast de kathedraal van Keulen.
 
 
Het voorplein van de Dom in Keulen © Andre Hünseler, KölnTourismus GmbH

Het voorplein van de Dom in Keulen © Andre Hünseler, KölnTourismus GmbH

 

Verschillende katholieke predikanten houden vanavond, om 18.30 uur, een zegeningsceremonie voor hertrouwde paren en koppels van hetzelfde geslacht op het plein, naast de Dom van Keulen. ‘Het programma bestaat uit een korte dienst, een individuele zegening van de paren en enkele toespraken van sprekers uit heel Duitsland’, zegt de Münchense priester, theoloog en kerkjurist Wolfgang Rothe, de initiatiefnemer van het evenement. 110 zangers van het Keulse jeugdkoor Sankt Stephan en andere koren zorgen voor de koorzang.

 

Volgens Duitse media is het initiatief, waaraan vanavond zo’n 15 tot 20 predikanten deelnemen, een reactie op de berisping van de aartsbisschop Rainer Maria Woelki van een predikant uit Mettmann bij Düsseldorf, omdat hij een zegeningsceremonie had gehouden voor geliefden - inclusief homoseksuele paren. De kardinaal benadrukte toen dat hij slechts de instructie van het Vaticaan dat katholieke priesters geen paren van hetzelfde geslacht mogen zegenen tracht op te volgen. Maar zijn berisping zorgde destijds voor veel onbegrip en protest. 

 

Dat de religieuze dienst vandaag wordt gehouden is overigens geen toeval, omdat de datum samenvalt met 20 september 2014 toen kardinaal Woelki, die tot dan aartsbisschop was van Berlijn, werd ingehaald als nieuwe aartsbisschop van Keulen. Volgens de politie van Keulen is er voor vanavond ook een tegendemonstratie met een rozenkransgebed aangekondigd, ter ondersteuning van het katholieke huwelijk en de morele leer van de Kerk.

 

bron: www.kerknet.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.