Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 augustus 2023 @ 00:06 door Travelboy , 486 keer bekeken

Tijdens Pride vierden we dat in Nederland iedereen zichzelf mag zijn. Maar die vrijheid gunnen we elkaar helaas nog lang niet altijd. Met @365DagenReminders op Instagram vragen wij een jaar lang aandacht voor het belang van de vrijheid om jezelf te mogen zijn.

 

365 dagen reminders

 

Niet toevallig start de campagne op 7 augustus, de dag na Queer & Amsterdam Pride. Tijdens het grootste Nederlandse lhbtiq+-evenement is er veel aandacht voor gelijkwaardigheid en vrijheid. Het Humanistisch Verbond knoopt daar nu nog eens 365 dagen aan vast. “We willen dat er blijvend aandacht is voor het feit dat mensen zichzelf mogen zijn en we de ander die vrijheid moeten gunnen”, aldus Robbert Bodegraven, directeur van het Humanistisch Verbond. “Na Pride verdwijnt die aandacht al snel weer naar de achtergrond.”

 

365 portretten

 

365 reminders om jezelf te mogen zijn. Zo heet de campagne die je een jaar lang elke dag kunt volgen op Instagram. Een geheugensteuntje met persoonlijke foto’s en quotes. Twee weken lang heeft het Humanistisch Verbond tijdens Pride mensen geportretteerd: mensen uit de lhbtiq+-gemeenschap, maar ook dagjesmensen, hulpverleners en voorbijgangers. Welke boodschap willen zij Nederland nalaten: wat mogen we na Pride niet vergeten? Een antwoord op die vraag verschijnt elke dag online.

 

365 dagen reminders

Robbert Bodegraven trapt de campagne af als directeur van het Humanistisch Verbond Beeld door: Bete van Meeuwen

 

Hokjesdenken

 

Met de campagne hoopt het Humanistisch Verbond het hokjesdenken te doorbreken. Dat is in het belang van iedereen, meent Bodegraven: “Hokjesdenken is menseigen en hokjes kunnen ook een gevoel van gemeenschap meebrengen. Maar door de normen en verwachtingen die bij hokjes horen, zijn er nog altijd mensen die zich belemmerd voelen. Gun ieder mens de vrijheid om zichzelf te zijn. Aan die boodschap helpen we Nederland graag herinneren. Vandaag, morgen én overmorgen.”

 

De Instagramcampagne kun je volgen op @365DagenReminders.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.