Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 22 november 2023 @ 00:02 door Travelboy , 282 keer bekeken

 

De Thaise premier Srettha Thavisin zei dinsdag dat het kabinet een wetsontwerp over de gelijkheid van het huwelijk heeft goedgekeurd en dat dit tijdens een zitting die in december begint aan het parlement zal worden voorgelegd.

 

Annual LGBTQ Pride parade in Bangkok

Mensen nemen deel aan de jaarlijkse LGBTQ Pride-parade in Bangkok, Thailand, 4 juni 2023. REUTERS/Athit Perawongmetha/File Photo Acquire Licensing Rights

 

Thailand heeft een van Azië's meest open en zichtbare lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendergemeenschappen, maar veel politieke activisten zeggen dat de Thaise wetten en traditionele instellingen de veranderende sociale opvattingen nog moeten weerspiegelen en LHBT's en koppels van hetzelfde geslacht nog steeds discrimineren.

 

Als het wetsontwerp door het parlement wordt goedgekeurd en koninklijke instemming krijgt, zou Thailand na Taiwan en Nepal de derde plaats in Azië worden waar het homohuwelijk wordt erkend.

 

Het parlement debatteerde vorig jaar over vier wetten, waaronder burgerlijke unies voor paren van hetzelfde geslacht en de gelijkheid van het huwelijk, maar kwam niet tot een eindstemming voordat de zitting eindigde.

 

De regerende partij Pheu Thai en haar rivalen voerden voorafgaand aan de verkiezingen van mei dit jaar campagne ter ondersteuning van de gelijkheid van het huwelijk.

 

Srettha heeft eerder ook gezegd dat hij wil dat de Thaise hoofdstad Bangkok in 2028 World Pride-evenementen zal organiseren.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: www.reuters.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.