Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 07 september 2023 @ 00:01 door Travelboy , 548 keer bekeken

De Maastrichtse kerk Nieuw Leven Maastricht laat weten dat er binnen de bijbelcursussen die men geeft, geen lessen zijn over het bekeren of veranderen van homoseksuele personen. De kerk die bijbellessen geeft vanuit klooster The Abbey reageert daarmee op een artikel in dagblad Trouw.

 

 

In het artikel van Trouw schrijft men dat de kerk haar cursussen aanprijst met een Facebook-film met daarin de portretten van Amerikaanse predikanten van de Bethel Church. Sommigen daarvan waren de afgelopen jaren in opspraak geraakt vanwege het vergelijken van homoseksuelen met criminelen en ideeën dat homoseksualiteit af te leren zou zijn.

 

Aan RTV Maastricht liet Nieuw Leven weten onaangenaam verrast te zijn door de berichtgeving. De uitspraken van de predikanten in Amerika zouden - zo had Nieuw Leven Maastricht ook al aan Trouw laten weten - niet tot de verantwoordelijkheid horen van de Maastrichtse kerk, men wil er dus ook geen commentaar op geven. In een schriftelijke verklaring die Nieuw Leven Maastricht deze week ook op haar site van de kerk heeft gezet, stelt men dat voor een van de cursussen - School of Supernatural Life - inderdaad lesmateriaal is ingekocht bij Bethel, maar dat deze niet gaat over homoseksualiteit of therapieën om die te genezen.

 

Nieuw Leven Maastricht zou alleen de inhoud van de lessen promoten, en niet, zoals in het artikel van Trouw staat, de maker van het lesmateriaal. Er is geen formele binding tussen Nieuw Leven Maastricht en de Bethel Church, en homoseksualiteit speelt binnen de geloofsgemeenschap geen grote rol, zo meldt het kerkbestuur.

 

bron: https://rtvmaastricht.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.