Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 november 2023 @ 00:07 door Travelboy , 283 keer bekeken

Het optreden van Coldplay woensdag in het Gelora Bung Karno-stadion in Jakarta maakt deel uit van de 'Music Of The Spheres World Tour'-stop van de band in Azië. Toen de kaartverkoop in mei begon, waren er in minder dan twee uur ruim 70.000 verkocht

 

Indonesia: Muslim groups protests against Coldplay gig over LGBTQ stance

De demonstraties komen nadat LHBTQ+-gerelateerde zorgen ervoor zorgden dat Zuidoost-Aziatische concerten eerder dit jaar werden geannuleerd. I

 

Woensdag protesteerden meer dan 200 fundamentalistische moslims in de hoofdstad van Indonesië en eisten dat het optreden van Coldplay werd afgelast vanwege de steun van de Britse band aan de LGBTQ+-gemeenschap.

 

De demonstranten droegen een groot spandoek met de tekst ‘Weiger, annuleer en ontbind Coldplay-concerten’, terwijl ze ongeveer een kilometer (halve mijl) marcheerden van de concertlocatie in Jakarta waar de band zou optreden. Het noemde de band ‘propagandisten voor de LGBTQ+-gemeenschap’ en beweerde dat hun opvattingen ‘geloof en moraal’ ondermijnen.

 

Hoewel Indonesië een seculiere natie is met een lange traditie van religieuze tolerantie, heeft een kleine extremistische groepering de afgelopen jaren aan stem gewonnen.

 


Het is bekend dat Coldplay morele principes in hun uitvoeringen verwerkt; Een voorbeeld hiervan is de pleidooi van de band voor ecologische duurzaamheid. Het is bekend dat zanger Chris Martin tijdens optredens met gay pride-vlaggen zwaait en zich in regenboogkleuren kleedt.

 

De demonstraties komen nadat LHBTQ+-gerelateerde zorgen ervoor zorgden dat Zuidoost-Aziatische concerten eerder dit jaar werden afgelast. De Maleisische regering beëindigde abrupt een muziekfestival als reactie op de zanger van de Britse poprockgroep The 1975 die kritiek uitte op de anti-homowetgeving van het land en een mannelijke bandgenoot kuste tijdens een optreden, wat ertoe leidde dat de band de data in juli in Jakarta en Taipei afzegde.

 

Nadat moslimextremisten hadden gedreigd geweld te plegen als Lady Gaga in 2012 haar ‘Born This Way Ball’-concert in Indonesië zou doorzetten, moest de popzangeres haar uitverkochte optreden uitstellen vanwege veiligheidsoverwegingen.

 

Het optreden van Coldplay op woensdag in het Gelora Bung Karno-stadion in Jakarta maakt deel uit van de ‘Music Of The Spheres World Tour’-stop van de band in Azië. Toen de kaartverkoop in mei begon, waren er in minder dan twee uur ruim 70.000 verkocht.

 

Met 1,6 miljoen volgers is Jakarta een van de belangrijkste streamingbestemmingen van de band.

 

Dit is een google translate vertaling

 

bron: www.firstpost.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.