Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 19 juni 2023 @ 00:01 door Travelboy , 747 keer bekeken

In het kantoor van de Oekraïense LHBTI-belangenorganisatie Insight in Lutsk is dinsdag door onbekenden ingebroken en er werden vernielingen aangericht.

Dat meldt oprichter Olena Shevchenko. Ze zegt dat er geen documenten of spullen zijn meegenomen.

 

 

Insight heeft sinds de Russische invasie honderden mensen gehuisvest in drie noodopvangcentra gerund door LHBT-mensenrechtenverdedigers, en samen met het Women’s March-vrijwilligersteam meer dan 25.000 noodhulppakketten uitgedeeld.

 

Olena Shevchenko werd vorig jaar april in Lviv op straat met traangas aangevallen. Ze had net met een aantal anderen en met anderen hulpgoederen uitgeladen, toen ze werd aangesproken door een man, die haar vervolgens traangas in het gezicht spoot. Wie er achter de aanval zat, is nooit goed onderzocht door de politie.

 

Human Rights Watch roept de autoriteiten op de inbraak in het kantoor van Insight ‘naar behoren’ te onderzoeken, evenals andere aanvallen op LHBTI-activisten. Bovendien pleit Human Rights Watch voor wetgeving die mensen beschermt tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit en genderexpressie.

 

bron: www.rozegolf.net

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.