Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 september 2023 @ 01:21 door Travelboy , 522 keer bekeken

De Franse regering heeft harde straffen aangekondigd voor de voetbalfans die zondag het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille ontsierden met homofobe zangkoren. Het gezang was niet expliciet gericht tegen een bepaalde speler, maar duurde volgens een aanwezige verslaggever van het Franse persbureau AFP bijna een kwartier.

 

"Het is onmogelijk om doof te zijn voor zulke hatelijke en homofobe gezangen op onze tribunes", zei minister Amélie Oudéa-Castéra van Sport op X (voorheen Twitter). "Ik zal ervoor zorgen dat er een ferme reactie komt, want we moeten dit soort gezang dringend uit onze stadions verbannen."

Oudéa-Castéra zei verder dat ze PSG had opgedragen de scanderende fans op te sporen en een stadionverbod op te leggen. Tijdens de wedstrijd, die de Parijzenaars wonnen met 4-0, waren teksten te horen als 'bij Marseille zijn het flikkers' en 'we hangen ze op aan hun ballen, maar die hebben ze helaas niet'.

Ook Olivier Klein, de topambtenaar van de Franse regering die belast is met de strijd tegen racisme en antisemitisme en haat tegen de lhbtiq+'ers, zei dat hij "geschokt" was door wat hij "onverdraaglijke homofobe gezangen", noemde. Hij wil de Franse voetbalbond en PSG uitnodigen om ervoor te zorgen dat er sancties komen.

 

bron: www.rtlnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.