Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 31 december 2022 @ 08:38 door Travelboy , 3148 keer bekeken

Melanie Chisholm heeft een streep gehaald door haar optreden in Polen op Oudejaarsavond. De Spice Girl meldt dit in een bericht op Twitter, en laat daarin doorschemeren dat het besluit te maken heeft met de manier waarop het land omgaat met de lhbtiq+-gemeenschap.
 
 
 

Mel C werpt zich de laatste jaren steeds meer op als een stem voor deze gemeenschap.

 

"Er zijn bepaalde problemen onder mijn aandacht gebracht die niet samengaan met de gemeenschap die ik steun. Daarom ben ik bang dat ik niet kan optreden in Polen op Oudejaarsavond", schrijft ze. "Ik hoop snel terug te komen. Ik hoop dat jullie allemaal een geweldige Kerst hebben en de beste wensen voor 2023."

 

Polen is de laatste jaren veelvuldig in het nieuws geweest rondom de rechten van de lhbtiq+-gemeenschap. Zo stelde het land 'lhbt-vrije zones' in, waar gezinnen niet met de denkbeelden uit deze gemeenschap in aanraking zouden komen. Deze zones werden met name in Europa veroordeeld en als discriminerend bestempeld.

 

De Spice Girl krijgt uiteenlopende reacties op haar bericht. Sommigen vinden haar een voorbeeld of een held. Anderen verwijten de zangeres hypocrisie. Zo trad zij in 2018 wel op in Rusland, een land waar de persoonlijke veiligheid van lhbtiq+'ers steeds meer verslechtert en waar een antihomowet bestaat.

 

bron: www.nu.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.