Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 juli 2022 @ 00:53 door Travelboy , 1062 keer bekeken

Wielrenster Marianne Vos (35) heeft na haar ritwinst en gele trui in de Tour de France Femmes voor het eerst openlijk gepraat over haar vriendin. Tot dusver had de renster van Jumbo-Visma nog nooit gezegd dat ze op vrouwen valt.

 

Vos ijverde zelf jarenlang voor een wederopstart van de Tour de France voor vrouwen en toonde zich emotioneel toen ze in Provins op het hoogste schavotje stond. “Op dit moment is dit mijn mooiste zege”, zei ze bij Nederlandse krant De Telegraaf. Toch een statement na een carrière van bijna twintig jaar, waarin ze bijna 250 overwinningen pakte en zich opwierp tot leading lady van het Nederlandse wielrennen

 

Vos nam na afloop ruimschoots de tijd om iedereen te bedanken die haar in haar carrière bijstaat. Haar ouders Henk en Conny, die van de partij waren in Provins, en ook haar vriendin. Opvallend, want Vos spreekt amper over haar privéleven. “Mijn vader heeft intussen een museum met allerlei spullen van mij, deze gele trui zal daar ook een plekje krijgen”, vertelde ze. “Het is heel bijzonder dat ik die belangrijke momenten in mijn carrière met hen kan delen. Ze zijn hier nu ter plaatse, maar ik weet dat ze me ook steunen van thuis uit. Ook al zijn ze niet aanwezig op een koers, ze zijn er altijd voor mij, net zoals mijn vriendin. Die is hier niet vandaag, maar zowel zij als mijn ouders steunen me met heel hun hart. Ik weet dat ze er altijd voor mij zijn.”

 

“Ja, ik ben me wel van bewust van de impact”

 

Vos spreekt nooit over haar vriendin. Na afloop van het persmoment verifieerde Belga dan ook even of ze weet welke impact dit “los zinnetje” kan hebben. “Ja, ik ben me er wel van bewust”, zei ze. “Ik bedank altijd mijn ouders en familie, nooit mijn vriendin, terwijl zij ook voor mij heel belangrijk is. Zij mag ook mee in de spotlights staan, al betekent dat niet dat we nu plots dubbelinterviews gaan geven of zo”, lachte Vos nog.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.