Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 07 februari 2022 @ 00:01 door Travelboy , 2601 keer bekeken

Actiegroep Trans Zorg Nu! hield vanmiddag een demonstratie op de Dam in Amsterdam. Zij willen dat de wachttijden voor transpersonen verdwijnen, en dat de verplichte diagnose door een psychiater wordt geschrapt. De 21-jarige Milan herkent de problemen en demonstreerde daarom vanmiddag mee. 

 

De wachttijden bij het UMC Amsterdam zijn voor transpersonen 3 jaar, ondanks dat de genderpoli transzorg in omvang is verzesvoudigd. Een transitieproces duurt gemiddeld 7,5 jaar.

 

 

De 21-jarige Milan Groot is aan het einde van zijn transitie van vrouw tot man. De transitie heeft vier jaar geduurd. Op zijn 16e kwam Milan uit de kast en op zijn 18e begon daadwerkelijk de transitie.

 
 

"Je wilt dat de buitenwereld je gaat zien voor wat je jezelf voelt"

milan groot

 

Groot herkent de problemen van de enorme wachttijden. Zelf heeft hij ook ruim een jaar moeten wachten. Met name de diagnose door een psycholoog kan naar zijn mening vele malen sneller. Die duurt nu minimaal een half jaar en bestaat uit vier gesprekken. "Je moet je verantwoorden aan een psycholoog die jou beoordeelt of je verder mag met je transitie."

 

Vandaag ging Groot voor het eerst naar een protest voor de transzorg om zo lotgenoten te ondersteunen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.