Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 november 2022 @ 08:16 door Travelboy , 2376 keer bekeken

De leerlingen die de 14-jarige Douwe hebben belaagd vanwege zijn geaardheid hebben daarvoor hun spijt betuigd. Dat staat in een brief die scholengemeenschap Canisius in Tubbergen heeft verstuurd aan ouders en verzorgers.

 

Locatiedirecteur Maaike Hagedoorn stelt in de brief dat de school ‘onaangenaam is verrast’ door het gepest, waardoor het slachtoffer zich meermalen genoodzaakt zag het Canisius te ontvluchten. Hij is uitgescholden, achterna gezeten en fysiek lastiggevallen door hem te laten struikelen. De incidenten hebben zich overigens eveneens afgespeeld in het zwembad en op de kermis in Tubbergen.

 

Scholengemeenschap Canisius in Tubbergen.Scholengemeenschap Canisius in Tubbergen

 

 

Nadat moeder Irma Kuipers over de situatie schreef op haar Facebookpagina - het bericht heeft ze inmiddels verwijderd - en Tubantia aandacht aan de kwestie schonk, zijn Douwe en familie overladen met vele honderden steunbetuigingen.

Volgens Hagedoorn zijn tegen de leerlingen die betrokken waren bij het pesten ‘passende maatregelen’ genomen, maar ze laat in het midden welke straffen worden toegepast. „Ik heb afgesproken hier verder richting media geen mededelingen over te doen en daar houd ik me aan”, zegt Hagedoorn. „Dat is ook in het belang van de leerlingen.”

‘We hebben duidelijk gemaakt dat pestgedrag, in welke vorm dan ook, echt niet oké is’, meldt Hagedoorn in de brief. ‘Zij begrijpen nu zelf ook welke impact hun gedrag heeft op anderen en hebben spijt betuigd. Natuurlijk is er ook intensief contact met de leerling die het betrof en diens ouders.’

Goed gevoel

 

De locatiedirecteur stelt dat Douwe en zijn ouders zich door alle hartverwarmende reacties zowel vanuit school als van buiten als gesteund en gehoord voelen. Het Canisius gaat verder invulling geven aan het bespreekbaar maken van problemen.

Nu al ontstaan op de scholengemeenschap gesprekken hoe om te gaan met verschillen en tegenslagen en welk gedrag wel of niet passend is. Belangrijk, vindt Hagedoorn, omdat ‘leerlingen het verdienen om met een goed gevoel terug te kijken op hun middelbareschooltijd.’

Actieplan gemeente

 

De gemeente Tubbergen is op de hoogte van de incidenten. Nu een verhoging aan de stichting Vizier door de gemeenteraad is aangenomen, kan met deze anti-discriminatie organisatie worden gewerkt aan een actieplan om discriminatie tegen te gaan. Een voorlichter van de gemeente zegt verder: „Op korte termijn zetten we vooral in op voorlichting en bewustwording bij jeugd, maar ook bij hun ouders over discriminatie en de mogelijke gevolgen hiervan.”

 

bron: www.tubantia.nl

 

Lees ook Collumn: Een jonge homo (14) wordt gepest in Tubbergen, het is helaas niet eens opmerkelijk te noemen
www.tubantia.nl/tubbergen/een-jonge-homo-14-wordt-gepest-in-tubbergen-het-is-helaas-niet-eens-opmerkelijk-te-noemen~a06a0bb1



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.