Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 21 mei 2022 @ 00:01 door Travelboy , 2599 keer bekeken

Ben je gay of bi en wil je graag met andere mannen die dat ook zijn in contact komen? Dan kun je op diverse sites of datingapps terecht voor leuk contact met anderen. Een voorbeeld van een plek waar je andere gay mannen kunt leren kennen en waarvoor je je niet eens hoeft aan te melden of in te schrijven, is Bullchat. In deze review kun je lezen hoe Bullchat werkt en wat er zo leuk aan is.

 

bullchat

 

Voor wie is Bullchat?

Bullchat is bedoeld voor homoseksuele of biseksuele mannen. Ben je 18 jaar of ouder en op zoek naar leuke mannen waarmee je direct kunt kletsen, dan ben je daarvoor bij Bullchat aan het juiste adres. Het is een anonieme gaychat die reeds sinds 2005 bestaat en waarop je privacy gewaarborgd is doordat er geen gegevens worden opgeslagen. Zo kun je toch leuk contact met andere mannen hebben, maar hoeft niet iedereen daarvan te weten. Niet dat het geheim hoeft te zijn, maar gewoon omdat jij dat misschien prettiger vindt.

Je kunt op de site terecht voor contact met mannen, zonder dat je daarbij op zoek bent naar een serieuze relatie. De datingsite kan gebruikt worden als je een seksdate zoekt maar dat is niet alles: wil je gewoon met andere mannen die net als jij gay of bi zijn, praten over van alles en nog wat? Dan is Bullchat daarvoor zeker geschikt.

“Chat, Meet, Play.” – Bullchat

Hoe werkt het?

Bullchat werkt niet via een app en je hebt er ook geen abonnement voor nodig om deel te kunnen nemen aan chats. Je hoeft geen app te downloaden of te installeren maar kunt direct terecht op de site op je laptop of naar Bullchat op je mobiele device gaan. Het enige dat je hoeft te doen is een nickname te kiezen voor jezelf en je kunt direct chatten met andere mannen, foto’s en filmpje versturen en alles wat je nog meer kwijt wilt delen. Je gebruikt nooit je eigen naam op Bullchat zodat je anoniem kunt blijven. Privacy staat hoog in het vaandel bij deze datingsite.

Chatten met andere mannen

Als je eenmaal je naam hebt aangemaakt op de site, kom je direct in de chatroom terecht om contact met andere mannen te leggen. Veel deelnemers gebruiken een naam die al direct aangeeft waar ze naar op zoek zijn. De site wordt veel gebruikt voor snelle (seks)dates maar dit hoeft natuurlijk niet als je daar niet op zoek bent. Je kunt behalve je naam een locatie aangeven, maar dit is niet verplicht. Foto erbij en het chatten kan beginnen. Zoeken naar mannen kun je doen aan de hand van de foto’s die worden getoond, maar zoeken op regio is tevens mogelijk.

Berichten versturen en werken met de webcam

Berichten versturen via de chatbox kan altijd, maar je kunt er tevens voor kiezen je webcam te gebruiken als je andere deelnemers wilt zien. Je eigen internetadres wordt niet zichtbaar voor anderen, je kunt een schuilnaam gebruiken en er ook voor kiezen wie de beelden kan zien. Deze kun je namelijk alleen laten zien aan deelnemers aan het gesprek en worden niet openbaar gemaakt en zijn niet voor iedereen toegankelijk.

 

bullchat web

Wat kost het?

Bullchat kent geen lidmaatschap en je hoeft er dus niet voor te betalen om eraan deel te kunnen nemen. Het is niet echt een datingsite zoals andere sites waarop je echt op zoek gaat, maar je komt in een chatroom terecht waarin je contact kunt leggen met andere mannen die net als jij gay of bi zijn. Inloggen is kosteloos. Voor het aanmaken van je naam, foto’s en filmpjes versturen of contacten via de webcam hoef je niet te betalen dus Bullchat is wat dat betreft voor iedereen toegankelijk. Bevalt de chatroom je niet zo of heb je het na een tijdje wel gezien? Dan zit je niet vast aan een abonnement en heb je geen kosten gemaakt.

App en website

Bullchat heeft geen app die je moet downloaden, maar je kunt rechtstreeks op de website van deze aanbieder terecht om toegang te krijgen tot de chatroom. Dit is zo eenvoudig als wat dus zelfs als je niet het grootste talent bent als het om computers, smartphones of andere mobiele apparaten gaat, zul je bij Bullchat niet tegen problemen met inloggen of andere zaken aanlopen.

Alle functies die door deze site worden aangeboden, zijn voor iedereen die een naam (mag zeker een andere naam dan je eigen zijn zodat je anoniem kunt blijven) doorgeeft. Je kunt meteen gaan chatten met andere mannen.

 

Betrouwbaarheid en privacy

De website van Bullchat zelf werkt met een gecodeerde beveiliging dus dit zal weinig problemen opleveren. Je kunt dit zien aan het slotje boven in de adresbalk. De site op zich is betrouwbaar te noemen, zeker omdat je gegevens niet op een server worden opgeslagen en deze alleen bij jou terechtkomen en een ander er geen toegang toe heeft, dus dat is goed.

De site heeft alleen niet de beste reputatie en is zeker geen datingsite te noemen waarop je op zoek gaat naar serieuze liefde van een andere man. Bullchat is zeker geschikt als je een snelle date wilt, maar de site wordt ook geassocieerd met escortservices en drugsdealers. Dit hoeft niet altijd op jouw pad te komen, want je kunt er natuurlijk ook doorheen prikken als je alleen een spannende date zoekt of met andere gays wilt kletsen over van alles en nog wat.

Over Bullchat

Groot voordeel van Bullchat is dat je anoniem kunt blijven en dat je foto’s en gegevens niet worden opgeslagen op de site. De foto’s verdwijnen zelfs weer na drie uur dus dat zal zeker een geruststelling zijn, mocht de site je toch niet zo bevallen. De site zelf is sinds 2005 actief dus je kunt er als gay al heel wat jaartjes terecht. Een voordeel waar je natuurlijk ook niet om heen kunt is dat je geen abonnement hoeft af te sluiten en alles gratis is.

Inloggen doe je heel eenvoudig en snel dus wachten op contact is er niet bij. Andere mannen en jijzelf kunnen snel reageren zodat er geen tijd verspild hoeft te worden in de chatroom. Wel goed opletten met wie je daadwerkelijk afspreekt, want dat blijft natuurlijk altijd aan de orde.

REVIEW

Bullchat

6SCORE

Bullchat is een Nederlandse chatsite voor homomannen. De gaysite is gratis in gebruik en biedt een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere mannen. Bullchat is gemaakt voor mannen die op zoek zijn naar mannen.

VOORDELEN

  • Gericht op homoseksuele mannen
  • Gratis en betaald

NADELEN

  • Weinig controle op profielen
  • Slechte beoordelingen
  • Slechte reputatie



Reacties

  • Travelboy
    maandag 23 mei 2022, 01:18

    Volgens mij kom je op alle op homoseks gerichte datingsites bi-seksuelen tegen. Volgens mij kan seks met hun even geil zijn als met homoseksuele mannen. Vaak zitten deze mannen wel in de kast en zijn ze veel minder open met het delen van foto's enz

  • treban
    zondag 22 mei 2022, 23:51

    home Chat, Meet, Play... for Gay!

    Dat is wat ik zie als ik inlog. Laat het dan ook voor GAY zijn. 

    Als ik bi wil ontmoeten, dan ga ik naar een Bi-site en niet naar een Gay-site. Laat de site schoon blijven graag.

    Anders had er wel gstaan voor Gay en Bi.

     

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.