Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 26 juli 2022 @ 00:02 door Travelboy , 2317 keer bekeken

Duizenden Hongaren hebben in Boedapest betoogd voor de rechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Een jaar geleden ging een wet van kracht die als discriminerend wordt beschouwd voor LGBTQIA+'ers.

 

 

Met een reuzenhart, vlaggen en parasols in regenboogkleuren trokken de betogers, onder wie buitenlandse diplomaten, in de hitte langs de Donau. Ze veroordeelden de wettekst die "de promotie" van homoseksualiteit en verandering van geslacht bij minderjarigen verbiedt. "Het is een instrument om de mensen te verdelen en tegen elkaar op te zetten", zei Armin, een deelnemer van de manifestatie.

 

Op een brug van de stad hadden tegenbetogers een spandoek ontrold dat homoseksualiteit en pedofilie op één hoop gooide, net als de wet.

 

De nationalistische en ultraconservatieve premier Viktor Orban verzekert dat de wet niet homofoob is en als doel heeft "de kinderrechten te beschermen". In een toespraak in Roemenië herhaalde hij het standpunt van de regering: "De vader is een man, de moeder een vrouw, laat onze kinderen met rust." Hij verwierp de "westerse absurditeiten" over de kwestie.

 

bron: www.vrt.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.