Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 juli 2022 @ 00:01 door Travelboy , 1280 keer bekeken

Ben je gay en zoek je mannen waarmee je kunt chatten over van alles en nog wat, waarmee je een spannende date kunt hebben of ben je op zoek naar de liefde van je leven? Dan is het niet altijd even makkelijk om dit zelf in het leven van alledag voor elkaar te krijgen. Daarom zijn datingsites en -apps ook heel handig.

 

romeo

We hebben eens bij datingapp Romeo gekeken waarvoor je daar zoal aan het juiste adres bent. In deze review lees je wat er allemaal kan bij Romeo en hoe dit in zijn werk gaat.

 

Als je het aan ons zou vragen, dan zouden we jou graag doorverwijzen naar een andere app. Een app met méér Nederlandse mannen én meer kans op succes. Welke app dat is? 

BEKIJK WELKE APP DIT IS

 

Voor wie is Romeo?

 

Romeo is bedoeld voor alle mannen die homo, bi, transgender of queer zijn. Dit betekent dat er alleen mannen welkom zijn en je er zeker ook geen vrouwen zult aantreffen. Deze kunnen zich niet eens aanmelden op de app. De app is bedoeld voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen en mag in de meeste landen gebruikt worden als je 18 jaar of ouder bent.

 

Er zijn veel leden uit Europa te vinden op het platform, zeker ook uit Nederland. Hier is de minimale leeftijd om de app te downloaden 17 jaar. De app is erg populair onder jonge homomannen.

 

“Dates, Friends & Love for Everyone.” – Romeo

 

Hoe werkt het?

 

Op zoek naar je eigen Romeo? Dan dien je daarvoor eerst de app te downloaden. Dit is natuurlijk zo gepiept en daarna kan het echte werk beginnen. Geen app? Geen nood want Romeo is daarnaast beschikbaar als datingsite. Als eerste zorg je ervoor dat je je aanmeldt bij Romeo. Je hoeft hiervoor alleen de volgende gegevens in te vullen:

 

  • Je profielnaam (deze mag je zelf verzinnen en het hoeft niet je eigen naam te zijn)
  • Geboortedatum
  • E-mailadres
  • Locatie
  • Wachtwoord (ook zelf bedacht)
  • Profielfoto
  •  

Je mag ook antwoord op meer vragen geven, zodat je profiel uitgebreider kan worden ingevuld en het meteen duidelijk is waar je naar op zoek bent. Dit kan bij Romeo zowel seks, vriendschap of een relatie met een andere man zijn. Als je veel gegevens invult, wordt je profiel vanzelf al uitgebreider.

 

Je kunt dit daarna zelf nog verder aanvullen met zaken zoals bijvoorbeeld je seksuele voorkeur, sociale gegevens, foto’s en naar wat voor persoon je op zoek bent. Hoe uitgebreider het profiel, des te meer kans dat je snel een prima match vindt. Zo is de kans groot dat je al binnen een paar minuten met iemand aan het chatten bent.

 

Datingsite, datingapp en sociaal netwerk

 

Anderen kunnen jouw profiel liken en jij kunt tevens een footprint achterlaten bij hun profiel als dit je aanspreekt. Dit is een soort knipoog maar dan digitaal. Romeo is een datingsite, een datingapp en een sociaal netwerk ineen dus grote kans dat je iemand leuks tegen het digitale lijf loopt. De mogelijkheden op het platform zijn groot en er kan bijzonder veel gedaan worden.

 

Diversiteit is belangrijk en iedereen is goed zoals hij is voor Romeo. Dit betekent ook dat jij zoveel van jezelf mag laten zien als jij wilt en dat er geen censuur geldt voor foto’s. Je zult op Romeo dus zeker ook tegen erotisch getinte foto’s aanlopen, maar je bent natuurlijk niet verplicht deze van jezelf erop te zetten als je dat zelf liever niet wilt.

 

Belangrijke aspecten van Romeo

 

Een paar belangrijke kenmerken van Romeo hebben we even voor je op een rijtje gezet, zodat je een idee krijgt wat er mogelijk is op het platform.

 

  • Radar: dit is de plek waar alles begint. Jij plaatst daar jouw profiel maar kunt ook andere profielen bekijken en contact leggen door met chatten te beginnen.
  • Group: op Romeo kun je zelf een groep beginnen of je aansluiten bij een reeds bestaande groep. Hierin vind je mannen met dezelfde interesses, hobby’s en meer.
  • Travel: als je ergens naartoe gaat voor werk of vakantie kun je reeds via de app chatten met andere mannen en deze op de plaats van bestemming ook ontmoeten.
  • Hunqz: dit is een escortservice die bij Romeo beschikbaar is, maar wel alleen via de website.
  • Rating: hiermee beoordeel je de foto’s die je op Romeo ziet.
  • Guy candy: als je het jezelf makkelijker wilt maken, kies je profielen van mannen in een bepaalde categorie.
  •  

romeo app

 

Wat kost het?

 

Als je bij Romeo de app downloadt of een kijkje op de site neemt, kost dit je niets. Altijd leuk om het eens uit te proberen natuurlijk. De basisversie is helemaal gratis en biedt voldoende mogelijkheden om in contact te komen met andere mannen. Er zitten natuurlijk wel beperkingen aan vast, want je kunt met deze versie niet van alle beschikbare functies gebruik maken. Wil je dat wel? Dan is het verstandig om een betaald abonnement af te sluiten bij Romeo. In dat geval kies je voor Romeo Plus.

 

Romeo Plus

 

Je profielbezoekers verbergen, doen alsof je ‘offline’ bent en uitgebreide zoekfuncties gebruiken? Het kan met Romeo Plus, het betaalde abonnement van Romeo. Daarnaast kun je privé-foto’s delen via QuickShare, inzicht krijgen in wie de afgelopen 7 dagen je profiel hebben bezocht, ongelimiteerd profielen opslaan, ongelimiteerd foto’s uploaden en nog veel meer. Hiervoor kun je een abonnement afsluiten voor één maand, drie maanden of één jaar. Het verlengen gaat automatisch. Hoe langer het abonnement loopt, des te lager het maandbedrag dat je betaalt. Dit zijn de kosten van Romeo Plus:

 

  • 1 maand voor € 8,99
  • 3 maanden voor € 20,97 (€ 6,99 p/m)
  • 12 maanden voor € 59,88 (€ 4,99 p/m)
  •  

App en website

Romeo heeft een app die je als gebruiker kunt downloaden in zowel de App Store als via Google Play. Hierdoor is de app voor nagenoeg alle (moderne) mobiele devices geschikt. Daar waar veel datingsites alleen nog maar een app hebben, kiest Romeo ervoor om ook het platform via de website in stand te houden. Zo kan iedereen er altijd op terecht, waar dan ook en hoef je er niet bang voor te zijn dat Romeo niet werkt. Op de website kun je zelfs meer dingen doen en zien dan via de app.

 

apple app storegoogle play store

 

 

Betrouwbaarheid en privacy

 

Romeo heeft niet voor niets veel leden en dagelijks vliegen er miljoenen berichtjes over en weer. De website werkt via een versleutelde verbinding zodat je er zeker van kunt zijn dat je gegevens veilig zijn. Romeo heeft een prima reputatie maar ondanks het feit dat ze zelf zeggen ook geschikt te zijn voor mannen die een relatie willen, zal de focus meer op snelle (seks)dates en chatten liggen. Niets mis mee als je daarnaar op zoek bent, dus dat kun je zeker eens proberen op dit wereldwijde platform waar een grote diversiteit aan deelnemers te vinden is.

 

Over Romeo

 

Romeo is in 2002 opgericht in Duitsland, maar speelt al jarenlang een belangrijke en grote rol over heel de wereld als het om gay daten gaat. Vooral in Europa heeft Romeo een grote, vaste groep gebruikers. Romeo, ook wel bekend als Planetromeo of Gayromeo, is een van de leukste sociale netwerken voor homo en bi mannen en transgenders. Ze staan voor diversiteit en steunen de wereldwijde LHBT+ familie. De apps en website zijn een plek voor gay jongens en mannen om te chatten, elkaar te ontmoeten en te daten.

REVIEW

Romeo

80%SCORE

Romeo is een platform voor mannen om contact te leggen met andere mannen. Het is zowel beschikbaar via de iOS- en Android-app als via de webversie.

VOORDELEN

  • Gericht op homoseksuele mannen
  • Gratis en betaald

NADELEN

  • Niet alleen voor daten

REVIEW BREAKDOWN

  • Onze beoordeling80%
     
 
 



Reacties

  • CyberSimon
    woensdag 20 juli 2022, 21:39

    Dat vind ik ook zeker een groot voordeel!

  • Travelboy
    woensdag 20 juli 2022, 17:32

    Ik vind het navigeren op Grindr makkelijker, voordeel van Romeo vind ik dat het ook op de pc werkt

  • CyberSimon
    woensdag 20 juli 2022, 14:39

    Ik heb toevallig een paar dagen geleden een account aangemaakt bij Romeo, en het lijkt me een hele leuke app. Voel me hier veel meer thuis dan op Grindr, bijvoorbeeld. 

    Het zou leuk zijn als het wat oplevert... 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.