Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 november 2022 @ 04:19 door Travelboy , 1822 keer bekeken

Australisch basketballer Isaac Humphries van Melbourne United is uit de kast gekomen. Hij is de 1e basketballer in de Australische NBL die openlijk vertelt dat hij homoseksueel is. De 24-jarige Australiër is daarbij de enige huidige speler in een topcompetitie die het nieuws tijdens zijn carrière al deelt.

 
isaac-humphries-basketbal-australie-nbl-homoseksualiteit-uit-de-kast

 

"Ik heb mijn hele leven iets over mezelf verborgen gehouden", vertelt hij in zijn verklaring, "Voor iedereen van wie ik hou, en soms zelfs voor mezelf. Het is een waarheid over mezelf die ik heel lang heb willen ontkennen maar nu voel ik me op mijn gemak om jullie alles te vertellen. Die waarheid is dat ik homo ben", gaat hij verder.



Hij volgt hiermee het voorbeeld van meerdere sporters die er openlijk voor uit kwamen. In 2013 was er al een basketballer, Jason Collins uitkomend in de NBA, die uit de kast kwam. Een jaar later stopte hij toen met basketballen. Ook vertelde Josh Cavallo in 2021 dat hij homoseksueel was. Hij was toen de eerste voetballer op het hoogste Australische niveau die dat durfde.

 

Video ESPN



Donkere tijden


Humphries is ook eerlijk over hoe moeilijk hij het er mee heeft gehad: "Ik heb tijdens deze reis extreem donkere tijden meegemaakt, maar ik heb zoveel groei doorgemaakt en ben nu blij met wie ik ben. Ik ben eindelijk op een punt gekomen waarop ik weet dat ik mezelf als homo kan onthullen en toch professionele sport kan beoefenen."

 

bron: www.sportnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.