Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 september 2022 @ 00:00 door Travelboy , 1657 keer bekeken

Een Joodse LGBTQ+-groep heeft aangeboden de activiteiten van elke Yeshiva University-club te betalen.

 

LGBTQ+-groep grijpt in nadat religieuze uni alle studentengroepen verbiedt uit wrok voor queer studenten

 

Een belangenbehartigingsgroep voor LGBTQ+ is tussenbeide gekomen nadat de Yeshiva University alle studentenclubs had bevroren uit wrok voor een Pride-groep op de campus.

 

Yeshiva University blokkeerde elke studentenclub als reactie op een bevel van het Hooggerechtshof om de pro-LGBTQ+ YU Pride Alliance-club op de campus te erkennen.

 

Als reactie bood de New Yorkse Joodse queerjeugd aan om alle studentengroepen op dinsdag (20 september) te financieren, als een manier om te voorkomen dat de universiteit besloot om “een doelwit op de rug van homoseksuele studenten” te schilderen.

 

Volgens de onafhankelijke studentenkrant van YU heeft het toegezegd om ten minste $ 10.000 in te zamelen voor de financieringscampagne, waarbij elke functionerende club $ 500 aan financiering per evenement kan aanvragen.

 

De non-profit heeft tot doel Joodse LGBTQ+-jongeren in de regio te ondersteunen en ondersteunt sinds de oprichting in 2019 voortdurend de YU Pride Alliance.

 

Vanaf het begin heeft Yeshiva University herhaaldelijk geweigerd leden van de club en activiteiten op de campus te erkennen, wat de leden van Pride Alliance ertoe bracht de organisatie aan te klagen.

 

In juni 2022 oordeelde het Hooggerechtshof van New York County dat de universiteit de mensenrechtenwetten van de stad overtrad door de groep erkenning te weigeren.

 

Rechter Lynn Kolter beval de universiteit om “voordelen, faciliteiten en privileges voor alle andere studentengroepen” toe te kennen aan de LGBTQ+-groep, en verwierp de beweringen dat de universiteit niet verplicht was dit te doen omdat het een “religieuze onderneming” is.

 

Ze legde uit dat de erkenning van het bestaan van de YU Pride Alliance niet in strijd was met de rechten van het Eerste Amendement omdat een “formele erkenning van een studentengroep niet gelijk staat aan bevestiging van de boodschap van die groep.”

 

Maar Yeshiva University accepteerde het vonnis niet en koos ervoor om de zaak voor het Amerikaanse Hooggerechtshof te brengen, wat op spectaculaire wijze mislukte nadat de rechters hun vonnis van 15 september hadden uitgesproken – de motie om de missie van Kolter in 5-4 te blokkeren, werd afgewezen.

 

Maar de universiteit vond een maas in de wet: als ze alle studentengroepen zou blokkeren, zou ze de LGBTQ+-groep dus niet hoeven te erkennen.

 

Sindsdien hebben verschillende studenten aan de universiteit beweerd dat $ 150- $ 200 van hun collegegeld per semester – dat naar clubactiviteiten gaat – moet worden terugbetaald.

 

Een woordvoerder van de religieuze instelling zei: “Elke op geloof gebaseerde universiteit in het land heeft het recht om met haar studenten, inclusief haar LGBTQ-studenten, samen te werken om clubs, plaatsen en ruimtes op te richten die passen binnen haar geloofstraditie. Yeshiva University streeft gewoon naar datzelfde recht op zelfbeschikking.”

 

bron: https://nieuwsnl.news



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.