Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 31 januari 2022 @ 00:04 door Travelboy , 1141 keer bekeken

Als je denkt aan de meest toonaangevende musea in Londen, zullen je gedachtes waarschijnlijk als eerste uitgaan naar plekken als het Tate Modern, het Victoria & Albert Museum en natuurlijk het British Museum. Binnenkort komt daar een pareltje bij, en wel een hele bijzondere: het eerste nationale LHBTQ+ museum van het Verenigd Koninkrijk genaamd 'Queer Britain' zal dit voorjaar worden geopend voor bezoekers in het gebouw in Kings Cross, Londen. 

 

Afgelopen week meldde het Art Fund, de nationale liefdadigheidsinstelling voor kunst, dat het museum eer bewijst aan alle verhalen, mensen en plaatsen die een fundamentele rol hebben gespeeld voor de queer gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk.

 

Het museum dient als een 'safe space' voor alle bezoekers, ongeacht seksualiteit of genderidentiteit, en als een plek waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de LHBTQ+ gemeenschap.

 

Er komen vier galerijen, een werkplaats, een onderwijsruimte, een cadeauwinkel en kantoren voor het team dat er werkt, met liften en hellingen die de ruimte voor iedereen toegankelijk zullen maken.

 

'Ik ben erg blij dat Queer Britain eindelijk een ruimte zal hebben om te laten zien wat we tot nu toe hebben bereikt en dat we hier zijn voor de hele gemeenschap, van oude lesbische feministische strijders zoals ik tot jonge queer personen van alle genders en achtergronden,' zegt Lisa Power, een curator van de liefdadigheidsinstelling Queer Britain. 'Queer Britain wil onze vele en diverse verhalen vertellen, en nu hebben we een thuis om dat te doen.'

 

Joseph Galliano, directeur en mede-oprichter van Queer Britain, voegt hieraan toe: 'Het wordt tijd dat het Verenigd Koninkrijk een LGBTQ+-museum heeft voor iedereen. En we zijn erg blij dat het museum wordt gehuisvest op het prachtige Granary Square (Kings Cross) met Art Fund als onze eerste verhuurder. Het is een toplocatie met een rijk queer-erfgoed die toegankelijk is voor het hele land.'

 

bron: www.zijaanzij.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.