Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 augustus 2022 @ 00:03 door Travelboy , 1141 keer bekeken

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft homomannen het advies om het aantal sekspartners te verminderen. Terwijl het aantal gevallen van apenpokken binnen de gemeenschap toeneemt, verandert ook de berichtgeving van het wereldwijde gezondheidsagentschap. De berichtgeving is nu specifiek gericht op de over de groep mensen die het meest worden getroffen: homomannen.

 

WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus maakte de opmerkingen woensdag tijdens een persconferentie waarin hij zei dat 98 procent van de gevallen van apenpokken zijn gemeld bij mannen die seks hebben met mannen. In zijn toespraak richtte hij zich tot mannen die seks hebben met mannen met het advies om het aantal wisselende sekscontacten te beperken.

 

“Dit is een uitbraak die kan worden gestopt.” – Tedros

 

Tedros zei: “Dit is een uitbraak die kan worden gestopt”, zolang regeringen de juiste maatregelen nemen en mensen op de hoogte blijven en zichzelf beschermen tegen het virus. In Nederland zijn op dit moment bij 878 mensen apenpokken (monkeypox) vastgesteld.

 

“Voor mannen die seks hebben met mannen, betekent dit voorlopig het verminderen van het aantal seksuele partners, het heroverwegen van seks met nieuwe partners en het uitwisselen van contactgegevens met nieuwe partners om follow-up mogelijk te maken indien nodig,” zei Tedros.

 

Apenpokken is een virusinfectie die normaal gesproken vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt. In Nederland is de ziekte voor het eerst in mei 2022 vastgesteld. Volgens officiële bronnen begint de ziekte meestal met koorts, hoofdpijn, spierpijn, gezwollen lymfeklieren, rillingen en moeheid. Enkele dagen na de koorts komen de blaasjes tevoorschijn.

 

bron: www.gayokay.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.