Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 04 mei 2022 @ 00:02 door Travelboy , 1173 keer bekeken

Na acht keer te zijn vernield, wordt komende vrijdag een nieuwe regenboogvlag onthuld in één van de drie vlaggenmasten in het Huijgenspark. En deze keer staat de vlaggenmast stevig vastgeklonken in een betonbak. De gemeente hoopt dat vandalen zo de vlag niet meer kunnen vernielen.

 

Sinds begin februari tussen twee vlaggen van Oekraine ook een regenboogvlag werd opgehangen, was het bijna elk weekend raak. Keer op keer werd de vlaggenmast uit de grond getrokken en de regenboogvlag vernield. Elke keer zorgden de gemeente Den Haag en het COC Haaglanden voor een nieuwe vlag onder het motto 'de liefde overwint altijd'.

 

Komende vrijdag om 16.00 uur wordt de negende vlag officieel gehesen in de vlaggenmast die nu dus in een betonbak staat. Ook wordt op die dag een regenboogbank onthuld in het Huijgenspark.

 

Aanhoudingen

 

Onlangs werden twee jongens van 14 en 17 jaar uit Den Haag aangehouden nadat de vlag weer een keer was vernield, maar of zij verantwoordelijk zijn voor alle vernielingen is onduidelijk. Het duo is weer vrijgelaten en kreeg een gebiedsverbod opgelegd van de Officier van Justitie.

 

bron: www. voorburgsdagblad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.