Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 november 2022 @ 04:20 door Travelboy , 879 keer bekeken

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu heeft zich opnieuw gericht op de LHBTI+-gemeenschap van het land en zei: “Vergeef me, mannen zullen met mannen trouwen, vrouwen zullen met vrouwen trouwen. Wat jammer."

 

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu noemde de LHBTI+-gemeenschap op

12 november 'propaganda van een terroristische organisatie'.

 

“Er is cultureel terrorisme. De propaganda van een terroristische organisatie, die mensen hun waarden, hun religie, eenheid, ouderliefde en familietrouw probeert te doen vergeten. Het is precies het beleid van Europa, precies het verdeel-en-heers-beleid van Amerika”, zei Soylu in een gesprek met de regerende leden van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) in de noordwestelijke provincie Bilecik.

 

"Wat zal er gebeuren? Ze zullen LGBT naar Turkije brengen. Vergeef me, mannen zullen met mannen trouwen, vrouwen zullen met vrouwen trouwen. Het past gewoon bij (belangrijkste CHP-oppositieleider) KılıçdaroÄŸlu. Wat jammer. Het mist alle waarden. Ze proberen een beleid te creëren dat gebaseerd is op een begrip dat bijna al onze waarden zal veranderen, zodat ze de harten van de Europeanen en het Westen kunnen winnen”, zei Soylu verder.

 

De LHBTI+-gemeenschap is vaak het doelwit van haatzaaiende uitlatingen van overheidsfunctionarissen die hen "pervers" noemen, en de misdaden die tegen hen worden begaan, blijven onbestraft. Veel LHBTI+'ers zeggen dat het steeds moeilijker wordt om in het land te leven.

 

Sinds de protesten in het Gezipark in 2013 en de poging tot staatsgreep in 2016 heeft de AKP een uitgesproken standpunt ingenomen tegen LHBTI+-gemeenschappen. geconfronteerd met politiegeweld.

 

Onlangs heeft president Recep Tayyip Erdoğan opgeroepen tot een grondwetswijziging over het recht om een ​​hoofddoek te dragen en familiekwesties.

 

"Het concept van familie is onmisbaar voor ons. Omdat een sterke natie voortkomt uit een sterke familie. De laatste tijd hebben ze LGBT in de samenleving geïntroduceerd, in een poging onze familiestructuur te ontaarden", zei ErdoÄŸan op 7 oktober.

 

ErdoÄŸan verklaarde dat deze grondwetswijziging gezinnen zal beschermen tegen wat hij 'perverse trends' noemde, gericht op LHBTI+-groepen. 'Het gezin bestaat uit de vereniging van man en vrouw', beweert hij.

 

bron: www.duvarenglish.com

 

Dit is een Google Translate vertaling, dus het taalgebruik kan wat krom zijn



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.