Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 november 2022 @ 00:04 door Travelboy , 1559 keer bekeken

Cabaretier Richard Groenendijk (50) heeft zijn lied 'Ik hoop het wel', dat in de race was voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidt-prijs, gedoneerd aan een campagne tegen vooroordelen en pestgedrag jegens roze ouderen. Het regenboogkoor van de Rotterdamse stichting Humanitas heeft een nieuw arrangement gemaakt van het lied, dat gaat over oude vooroordelen en nieuwe inzichten. Het koor zingt voor deze versie de achtergrondpartijen in. De nieuwe opname is vanaf 22 november te koop als single op roze vinyl.

 

 

De nieuwe roze single maakt deel uit van de campagne 'Oud Roze: Gewoon liefde, voor iedereen'. Met de actie wil het netwerk Handen van Humanitas, dat zich inzet voor kwetsbare groepen in de samenleving, aandacht vragen voor de toenemende eenzaamheid onder lhbt+-ouderen. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie 'roze senioren' niet open durft te zijn tegen leeftijdsgenoten over zijn of haar seksuele oriëntatie. Voor oudere transgenders ligt dit percentage mogelijk nog hoger. De campagne richt zich op medewerkers in zorginstellingen, zodat zij beter signalen kunnen herkennen en het probleem bespreekbaar kunnen maken.

 

Het lied Ik hoop het wel komt uit de voorstelling Voor iedereen beter, waarmee Groenendijk op dit moment door het land toert. In het lied vertelt hij over de bakkerszaak op Goeree-Overflakkee waar hij en zijn man hun bruidstaart bestelden. Het maken van de taart maakte veel los in het dorp en bij de vaste clientèle van de bakker. De voorstelling werd recent bekroond met de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende theaterprogramma van het jaar.

 

Niet alleen Richard Groenendijk zet zich in voor deze campagne. De Rotterdamse bakker Klootwijk gaat in alle vestigingen in de stad roze koeken verkopen. Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben een speciale roze kalender gemaakt, die ook kan worden gekocht. Zowel de roze single als de kalender zijn via de website www.handenvanhumanitas.nl verkrijgbaar.

 

bron: www.rtlboulevard.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.