Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 oktober 2022 @ 00:39 door Travelboy , 1095 keer bekeken

Er moet een jaarlijkse Euregionale Gay Pride komen, afwisselend in Maastricht en steden als Aken, Hasselt en Sittard. In het onderwijs moeten gratis condooms beschikbaar komen.

 

Roze Zaterdag 2015 - Maastricht Colours You - YouTube

 

Dit bepleiten GroenLinks en D66 in Maastricht. Ze willen zo expliciet aandacht vragen voor seksuele diversiteit. Het idee staat een pamflet dat ze dinsdag op Coming Out Day aanboden aan wethouder Anita Bastiaans. „Dit is geen uitgewerkt plan, maar een start van gesprekken”, zegt GroenLinks-raadslid Mark Mulders.

 

In het pamflet over LHBTI+ en inclusiviteit staan tien punten waarmee de gemeenteraad aan de slag zou moeten/kunnen gaan. Zo moeten er gratis condooms komen op het MBO, HBO en bij de universiteit. Naast de Euregionale Gay Pride zou er in Maastricht een regenboogcoalitie gevormd moeten worden met maatschappelijke organisaties, ondernemers en verenigingen.

 

Verder een meldpunt voor intimidatie en geweld, en extra aandacht voor een veilig studentenleven in het café, bij de vereniging of in het dispuut. Ook op scholen en in asielzoekerscentra moet (meer) aandacht komen voor LHBTI+-acceptatie.

 

bron: www.limburger.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.