Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 oktober 2022 @ 00:01 door Travelboy , 2004 keer bekeken

In 2023 is het 50 jaar geleden dat de Nederlandse regering de belangenvereniging COC officieel erkende. Ter ere van deze gebeurtenis, brengt de Staat volgend jaar een verzamelaarsmunt uit. Dat heeft staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën besloten.

 

Elk jaar brengt het ministerie van Financiën 2 bijzondere munten uit voor verzamelaars. Hiermee worden speciale feiten, gebeurtenissen of personen geëerd die veel betekenis hebben voor Nederland. Geïnteresseerden konden in maart en april een thema aandragen voor de verzamelaarsmunt. De verzamelaarsmunt ter ere van de 50-jarige erkenning van het COC is het winnende thema voor 2023.

 

Het COC komt sinds 1946 op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en interseksepersonen in Nederland en het buitenland. De vereniging zet zich in voor hun gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie.

 

Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst over de keuze voor het thema van de munt: “Het COC is de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld. De erkenning van het COC door de Nederlandse regering was destijds echt een mijlpaal. Er is sinds de erkenning al veel bereikt op het gebied van LHBTQI+-emancipatie. Daar mag het COC trots op zijn.”

 

bron: www.rijksoverheid.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.