Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 juni 2022 @ 00:10 door Travelboy , 2372 keer bekeken

Wat dreigt er te gebeuren? Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema is gemeentelijk beleid aan het aanpassen om overlast op De Wallen terug te dringen. Een van die maatregelen is het beperken van de openingstijden van horeca op De Wallen tot maximaal 02:00. Voor Eagle Amsterdam (open van 23:00 – 05:00) kan dit grote gevolgen hebben.  

 

The Eagle

 

Waarom zijn wij het er niet mee eens? Eagle Amsterdam is niet de veroorzaker van de overlast op De Wallen. Bij ons lopen geen bezoekers dronken de deur uit. Wij hebben geen terras. Overlast wordt duidelijk door andere cafés veroorzaakt.  

 

Wat zijn de gevolgen voor de regenboog community? Wanneer Eagle Amsterdam zou wegvallen valt een belangrijke plek voor de Amsterdamse regenboog community weg. Eagle Amsterdam biedt een veilige plek voor ontmoetingen, en met het inperken van openingstijden zal de behoefte om elkaar te ontmoeten niet ophouden te bestaan. Ontmoetingen zullen zich verplaatsen van een veilige plek als Eagle Amsterdam, naar onveilige plekken zoals op straat, in parken of bij een vreemde thuis. Dit kan ook de reputatie van de Amsterdamse regenboog community schaden. Deze reputatieschade zal ook gevolgen hebben voor andere regenboog-ondernemingen en -verenigingen. Eagle Amsterdam is bovendien niet alleen een plek om te dansen en elkaar te ontmoeten, het is ook een plek voor educatie, emancipatie en healthcare. Eagle Amsterdam werkt samen met verschillende stichtingen om workshops en een veilige plek te bieden voor iedereen (alle genders, alle voorkeuren) binnen de regenboog community.  

 

Jouw handtekening is nodig Teken deze petitie alsjeblieft. We vragen dit ook aan je wanneer je zelf geen bezoeker van Eagle Amsterdam bent, maar de regenboog community wel een warm hart toedraagt en een veilige plek wil blijven bieden. Met deze petitie vragen we aan de burgemeester van Amsterdam om deze safe space te behouden.

 

Teken en deel de petitie

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.