Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 27 oktober 2022 @ 00:02 door Travelboy , 1065 keer bekeken

Een Amerikaanse rechtbank heeft geoordeeld dat de christelijke eigenaar van Tastries Bakery in Californië wettig handelde toen ze weigerde een bruidstaart te maken voor een lesbisch stel. Ze verwees het stel in plaats daarvan naar een andere bakkerij, vanwege haar oprechte religieuze overtuiging dat het huwelijk bedoeld is voor één man en één vrouw, meldt de Christian Post.

 

 

De vrome Christian Cathy Miller is eigenaar van Tastries Bakery in Bakersfield, Californië. |

 

Catharine "Cathy" Miller's "enige motivatie was te allen tijde om te handelen in overeenstemming met haar oprechte christelijke overtuigingen over wat de Bijbel leert over het huwelijk", schreef Kern County-rechter Eric Bradshaw in het vonnis.

 

"Die motivatie was niet onredelijk of willekeurig, noch benadrukte het irrelevante verschillen of bestendigde het stereotypen", voegde de rechter eraan toe. Hij concludeerde dat het ministerie van Eerlijke Huisvesting en Werkgelegenheid van de staat niet kon bewijzen dat Miller opzettelijk discrimineerde tegen Eileen en Mireya Rodriguez-Del Rio. Het voorval vond vijf jaar geleden al plaats.

 

"Het zijn vijf lange jaren geweest", zegt Miller. "Ik hoop dat we in onze gemeenschap samen kunnen blijven groeien. We moeten ook begrijpen dat we niemand anders een agenda mogen opdringen." Op Facebook schreef de bakkerij: "We waarderen uw gebeden en steun terwijl we met plezier zaken met u blijven doen in de toekomst."

 

Verkoopverbod


De Thomas More Society, die Miller in de rechtszaak steunde, noemde het 'een overwinning van het eerste amendement', daarmee verwijzend naar de Amerikaanse grondwet. "Er zit een zekere ironie in het feit dat een wet die bedoeld was om individuen te beschermen tegen religieuze discriminatie, werd gebruikt om Cathy te discrimineren vanwege haar religieuze overtuigingen", zegt Paul Jonna, adviseur bij Thomas More Society.

 

Del Rio noemde de uitspraak in een reactie 'teleurstellend'. "We verwachten dat ons hoger beroep een ander resultaat zal hebben", zei ze. Toen Eileen Del Rio in 2017 op Facebook over het incident schreef, leidde dat tot een stortvloed aan kritiek op Miller. Zo erg zelfs dat de Tastries Bakery-website en Facebookpagina tijdelijk uit de lucht werden gehaald.

 

Het ministerie van Eerlijke Huisvesting en Werkgelegenheid van de staat diende later een verzoekschrift in bij de rechtbank om een verkoopverbod uit te vaardigen tegen Miller en haar bakkerij om het bedrijf te dwingen taarten te maken voor bruiloften van hetzelfde geslacht of bij het weigeren van een LHBTI-taart helemaal te stoppen met het maken van bruidstaarten.

 

bron: https://cvandaag.nl (LET OP: Dit is een extreem conservatieve christelijke website)



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.