Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 maart 2022 @ 00:00 door Travelboy , 1085 keer bekeken

Rijkswaterstaat heeft het voetpad tussen parkeerplaats Witte Molen aan de snelweg A28 en het achterliggende fietspad langs het Noord-Willemskanaal afgesloten. Met de afsluiting wil Rijkswaterstaat voorkomen dat fietsers en wandelaars het pad gebruiken om naar de parkeerplaats en het benzinepompstation gaan. Dat zorgde volgens Rijkswaterstaat voor gevaarlijke situaties.
 
Nu het pad is weggehaald, kan het gebied langs het kanaal niet meer gebruikt worden als mannenontmoetingsplek. De Stichting Keelbos, die zich inzet voor het in stand houden van homo-ontmoetingsplekken, verzet zich tegen de maatregel van Rijkswaterstaat en heeft bezwaar aangetekend tegen de afsluiting. Rijkswaterstaat en Keelbos zijn daarover in gesprek..
 

Geen doel, maar gevolg

 

Volgens Rijkswaterstaat past de afsluiting van het pad in het landelijke beleid dat parkeerplaatsen langs snelwegen alleen toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer en derhalve alleen vanaf de snelweg bereikbaar mogen zijn. Het afsluiten van het pad en daarmee de mannenontmoetingsplek, was volgens de woordvoerder niet het doel van de maatregel, maar het bijkomende gevolg van dit beleid
 
De gemeente Groningen en Waterschap Hunze en Aa’s, die ook belanghebbenden zijn in het gebied, hebben ingestemd met de afsluiting van het pad.
 



Reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.