Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 januari 2022 @ 00:03 door Travelboy , 2067 keer bekeken

Mexicaanse voetbalfans die zich schuldig maken aan homofobe uitingen tijdens de wedstrijden riskeren een stadionverbod van vijf jaar. De Mexicaanse voetbalbond heeft die zware straf ingevoerd omdat het niet langer discriminerende of beledigende taal in de stadions tolereert.

 

Homofobe uitingen zijn schering en inslag bij wedstrijden in Mexico. Wereldbond FIFA heeft vanaf 2015 de Mexicaanse bond al vijftien keer beboet en vorig jaar moest het nationale elftal als straf twee interlands zonder publiek spelen. Vooral het scheldwoord ‘puto’ - vrij vertaald ‘flikker’ - valt vaak tijdens de wedstrijden.

 

De bond wil die homofobe beledigingen uitbannen en kondigde aan dat er bijvoorbeeld meer bewakers in de stadions komen die zijn opgeleid om de boosdoeners te identificeren. ,,Met deze maatregelen proberen we een einde te maken aan de discriminatie en het benadelen van ons nationale team. We willen de verantwoordelijken straffen en niet de meerderheid van onze fans,” zei voorzitter Yon de Luisa van de Mexicaanse bond.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

  • goolaa
    donderdag 20 januari 2022, 07:51

    moet hier in Nederland ook gebeuren

     

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.