Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022 @ 00:17 door Travelboy , 1111 keer bekeken

Omdat het nu eenmaal leuker is om dingen samen dan alleen te doen. Dat is de reden waarom apps als Scruff bestaan. Het zijn de apps waar je op zoek kunt gaan naar vrienden of mensen om gezellig mee te chatten of een afspraak mee te maken.

 

scruff

 

Ben je een gay man, maar vind je het soms wat moeilijk om zomaar op andere mannen af te stappen of ben je niet zo’n uitgaanstype? Dan kan een datingsite of -app ook een prima oplossing zijn om nieuwe mannen te leren kennen. Een goed voorbeeld van een datingapp is Scruff. We hebben eens voor je gekeken wat daar allemaal mogelijk is. Wat we hebben gevonden over deze gay-app, hebben we in deze review uitgelegd.

 

Als je het aan ons zou vragen, dan zouden we jou graag doorverwijzen naar een andere app. Een app met méér Nederlandse mannen én meer kans op succes. Welke app dat is? 

BEKIJK WELKE APP DIT IS

Voor wie is Scruff?

Scruff is een datingapp die bedoeld is voor alle gay, bi, transgender en queer mannen. De app heeft wereldwijd vele miljoenen leden maar in Nederland wordt deze nog wat minder gebruikt. Dit is zeker niet omdat de app niet goed functioneert, want dat doet deze juist optimaal. De app kun je inzetten als je als gay man op zoek bent naar vriendschap of iemand om een relatie mee te beginnen, maar is zeker ook geschikt voor vluchtige en spannende contacten zoals een seksdate.

 

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent of wat je wensen zijn, kun je bij Scruff filters gebruiken om zo een goede match te vinden. De app is voor gay mannen van 18 jaar en ouder.

 

“De best beoordeelde LGBTQ-app voor daten, reizen en sociale netwerken.” – Scruff

 

Hoe werkt het?

Scruff werkt met een datingapp. Deze kun je downloaden en installeren waarna je jezelf aanmeldt. Je maakt hiervoor je eigen account aan en kunt daarna een profiel maken zodat andere leden dit kunnen zien. Je kunt het profiel voorzien van foto’s. Kies mooie foto’s want de ervaring leert dat deze mensen aanspreken en je sneller reacties krijgt. Heb je intieme foto’s waarop je bijvoorbeeld naakt staat? Dan kun je deze verbergen en met de unlock-functie van Scruff alleen laten zien aan mannen die jij daarvoor toestemming geeft.

 

Stuur een woof of berichtje

Je kunt zelf tussen de beschikbare profielen van andere mannen zoeken en als je een leuk persoon gevonden hebt, kun je deze een zogenaamde woof sturen. Dit is de digitale knipoog van Scruff. Daarnaast kun je bekijken wie er op jouw profiel reageert zodat je kunt zien wie interesse heeft. Je kunt andere leden berichten sturen, die je voorziet van foto’s en filmpjes zodat het contact alleen maar leuker wordt. Liever niet steeds zelf zoeken naar matches? Dan kan Scruff je daarbij helpen door iedere dag een aantal mogelijke matches door te sturen die jij bekijken kunt.

 

Venture en Tribe

Scruff heeft als speciale functies waar je gebruik van kunt maken Venture en Tribe. De eerste functie staat voor evenementen die bij jou in de buurt of elders worden gehouden. Zo kun je al in contact komen met mensen die ergens anders wonen maar op een locatie waar jij binnenkort naartoe gaat. Altijd handig als je dan weet wat daar zoal te doen is en je er al iemand kent. De Tribe feature staat voor verschillende groepen die aanwezig zijn op Scruff en waar je lid van kunt worden. Dit is een kenmerk dat je bij meer datingapps tegen komt.

 

scruff app

 

Wat kost het?

 

De datingapp van Scruff is gratis als je voor de basisversie kiest. hiermee kun je veel doen op en met de app maar er zitten wel een paar beperkingen aan vast. Zo kun je bijvoorbeeld maar een beperkt aantal profielen bekijken, niet onbeperkt woofs versturen en kun je maar een maximum aantal profielen blokkeren. Om gebruik te kunnen maken van alle functies van Scruff, kies je het beste voor een betaald abonnement. Dit heeft de naam Scruff Pro meegekregen.

 

Scruff Pro

 

Met de Pro-versie van de app krijg je de beschikking over tal van extra features. Zo kun je geavanceerd zoeken, het raster op meer manieren sorteren, anoniem browsen en video’s versturen en ontvangen. Ook is er een onbeperkte gespreksgeschiedenis, tot tien keer meer profielen in het raster en ongelimiteerd albums delen. Naast al deze features zijn er nog meer dan twintig extra’s die onderdeel zijn van het Pro-abonnement. Dit zijn de kosten van Scruff Pro:

 

  • 1 maand voor € 19,99
  • 3 maanden voor € 39,99 (€ 13,33 p/m)
  • 12 maanden voor € 119,99 (€ 10,- p/m)
  •  

Je kunt het betaalde abonnement afsluiten voor één, drie, zes of twaalf maanden. Als het abonnement afloopt, wordt het automatisch verlengd. Wil je niet verlengen, dan moet je het zelf opzeggen.

 

App en website

 

Scruff heeft alleen een app waarop je terecht kunt. Er is geen datingsite van deze aanbieder. Er is natuurlijk wel een website waar je terecht kunt als je meer wilt weten over Scruff maar het daadwerkelijke chatten, daten en op zoek gaan naar andere mannen doe je via de app. Deze app kun je gratis downloaden in de App Store en bij Google Play. De eisen waar je systeem aan moet voldoen, staan erbij.

 

apple app storegoogle play store

 

 

privacy

De app van Scruff staat erom bekend dat deze het altijd goed doet, zonder problemen en dat is natuurlijk een bijzonder positief punt. De app werkt altijd goed zonder storingen of problemen en dat is natuurlijk heel prettig als je net met een andere man aan het chatten bent of foto’s bekijkt. De app is daardoor zeker betrouwbaar te noemen en wordt door veel mannen wereldwijd gebruikt. Scruff claimt dat je er als gay man ook terecht kunt als je naar een relatie op zoek bent, maar in de praktijk blijkt het vaak om spannende dates te gaan.

 

Fake profiel aanmaken is erg makkelijk

 

Nadeel van deze app is dat je niet per se een profielfoto hoeft te gebruiken als je een profiel aanmaakt. Hierdoor kan er eenvoudig een fake profiel aangemaakt worden door mensen met de verkeerde bedoeling. Als je een serieuze relatie zoekt, is het als gay man beter om voor een andere datingapp te kiezen maar voor een spannend afspraakje te maken is er niets mis met Scruff. Je kunt via het profiel van anderen hun locatie opvragen zodat je ook meteen weet of iemand bij jou in de buurt woont.

 

Over Scruff

 

De datingapp van Scruff is opgericht in 2010 en is inmiddels uitgegroeid tot een app die wereldwijd door gay mannen wordt gebruikt en ook erg populair is binnen deze groep. Je kunt de app niet alleen op een smartphone of tablet gebruiken maar ook op de Apple Watch. Zo kun je werkelijk overal waar jij maar wilt profielen van andere mannen bekijken en deze liken.

 

Even wat cijfers: de app wordt door meer dan 12 miljoen leden gebruikt, in 180 landen ter wereld en is in 14 talen beschikbaar. Niet in het Nederlands maar een Engelstalige app zal ook weinig problemen opleveren. Ben je als gay of bi man op zoek naar een leuke en spannende date? Dan raden we Scruff zeker aan, mede omdat de app altijd functioneert.

 

REVIEW

Scruff

7SCORE

Jack’d is een LGBTQ-app voor daten, reizen en sociale netwerken. Het is zowel beschikbaar via de iOS- als via de Android-app.

VOORDELEN

  • Gericht op homoseksuele mannen
  • Gebruiksvriendelijke app

NADELEN

  • Niet veel Nederlandse leden
  • Alleen gericht op korte termijn

REVIEW BREAKDOWN

  • Onze beoordeling7
     
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.