Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 oktober 2022 @ 00:06 door Travelboy , 954 keer bekeken

In Duitsland heeft de  professionele handbalspeler Lucas Krzikalla bekend gemaakt dat hij homo is. Daarmee is hij de eerste actieve homoseksuele teamsporter die in de Duitse competitie speelt.

 

 

De 28-jarige Lucas Krzikalla speelt reeds 12 jaar in de hoogste handbalklasse in Duitsland voor SC DHfK Leipzig. Hij kwam tijdens een interview met de Duitse krant Welt Am Sontag uit de kast en was ook één van de gevolgde personen in een kortfilm die onlangs werd uitgezonden door de Mitteldeutscher Rundfunk.

 

Krzikalla speelt reeds twaalf jaar voor de handbalclub uit Leipzig en was reeds geruime tijd uit de kast bij zijn familie en teamgenoten. Onlangs besloot hij dat het ook hoog tijd was dat hij publiekelijk  zijn homoseksuele geaardheid bekend maakte. “Vandaag van ik het duidelijk vertellen: Ik ben homo en heb een vriend waarvan ik van hou en ik ben zeer gelukkig”, zo zei hij tijdens het interview. “Ik denk hier al bijna een jaar over. Waarom niet gewoon die stap zetten en zeggen dat je homo bent? Hoe lang moest ik nog met het bedrog en de leugen leven en voor wie moest ik dat eigenlijk doen? Er zullen altijd wel idioten zijn die domme dingen zeggen. Ik wil bekend staan om wat ik presteer en niet gedefinieerd worden door mijn seksualiteit.”

 

Zijn team reageerde positief toen hij een jaar vertelde dat hij op jongens viel. Er werd ook een nieuwe foto gemaakt van hem met zijn handtekening en met een regenboogvlag erop. 

 

Krzikalla wil nu een verschil maken voor andere (professionele) sporters die nog in de kast zitten.

 

bron: www.gaylive.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.