Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 maart 2022 @ 06:55 door Travelboy , 1528 keer bekeken

Het presentatietrio van de Oscars heeft in de openingsmonoloog onder andere uitgehaald naar de anti-gay-wet in Florida waar veel commotie om is ontstaan. De Don’t say gay-wet verbiedt het scholen om seksuele diversiteit aan te snijden.

 

   

“Voor iedereen in Florida: we gaan vanavond een gay avond hebben”, verzekerden Amy Schumer, Regina Hall en Wanda Sykes de kijkers. Daarna herhaalden zij het woord gay meerdere malen achter elkaar.

 

De omstreden wet leidde tot veel protesten binnen het Walt Disney-concern. Grote baas Bob Chapek weigerde wekenlang de wet te veroordelen en bleek ook donaties te hebben gegeven aan conservatieve groepen die zich hard hadden gemaakt voor de wet. Personeel voerde uit woede werkonderbrekingen uit en Pixar-medewerkers stopten een korte gay-kus terug in de film Lightyear die deze zomer uitkomt. Disney had eerder aangedrongen op het verwijderen van de kus.

 

De drie presentatrices namen in hun monoloog ook de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de hak. “De Academy heeft er dit jaar voor gekozen drie vrouwen in te huren, omdat dat goedkoper is dan één man”, grapten zij.

 

bron: www.ditjesendatjes.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.