Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 02 september 2022 @ 00:00 door Travelboy , 1333 keer bekeken

De gemeente Tholen haalt het regenboogzebrapad weg. Sinds vanmorgen staan er respectloze teksten op de strepen van het pad geschreven. "Deze tekst is onacceptabel en kan echt niet", vindt burgemeester Marleen Sijbers.
 
Regenboogpad Tholen D2De gemeente onderneemt actie en haalt het regenboogzebrapad weg © Omroep Zeeland
 
 
Het zebrapad, vlak bij het gemeentehuis, ligt er sinds afgelopen weekend. Het is door onbekenden aangelegd voor Emma Smits (23) uit Tholen die in een tv-programma uit de kast kwam. Ze vroeg zich later op Instagram af waarom de gemeente Tholen nog niet zo'n 'gaybrapad' heeft.

 

Eerder mocht het zebrapad blijven liggen

 

Vanmorgen constateerde de gemeente dat er respectloze teksten op de gekleurde vlakken zijn geschreven. "De teksten en daarmee ook de kleuren worden per direct van het zebrapad verwijderd", laat de gemeente weten.

 

Eerder besloot de gemeente dat het pad kon blijven liggen tot een regenbui de kleuren had weggespoeld. Als het door de regen niet zou verdwijnen wilde de gemeente alsnog zelf kijken het op termijn te verwijderen.

 

Reactie burgemeester

 

"Dit kan echt niet. En past niet in een samenleving die met respect naast elkaar leeft. Zomaar een wegdek inkleuren is ook niet volgens de regels. Om ruimte te geven aan de actie naar aanleiding van de oproep van Emma op Instagram is het regenboogzebrapad niet meteen verwijderd. We roepen iedereen op met onderling respect elkaar de ruimte te geven en open en respectvol met elkaar in gesprek te gaan", laat de burgemeester in een schriftelijke reactie weten.

 

Emma zelf vindt de bekladdingen kinderachtig en laf. "Als je ballen hebt dan doe je dit overdag", zei Emma eerder deze ochtend.

 

bron: www.omroepzeeland.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.