Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 september 2022 @ 00:51 door Travelboy , 1545 keer bekeken


De rechtbank in Den Bosch heeft twee Gemertenaren (20 en 18 jaar) die eind vorig jaar een bezoeker van een homo-ontmoetingsplek in elkaar sloegen een (gedeeltelijk) voorwaardelijke straf opgelegd. De zaak tegen een 17-jarige plaatsgenoot wordt verplaatst naar de jeugdrechter.

 

,,We wilden eigenlijk gewoon gaan chillen en de bezoekers van zo’n plek uitlachen”, stelde een 20-jarige man uit Gemert twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak voor de rechtbank in Den Bosch.

 

Het liep anders, samen met zijn broertje en een vriend sloegen ze niet veel later een bezoeker in elkaar en beroofden ze het slachtoffer van zijn boodschappen.

 

Ferme tikken en trappen


Aan het eind van vorig jaar trokken de drie vanuit Gemert naar Son. Aangekomen op de parkeerplaats bij de homo-ontmoetingsplek moest de 17-jarige even plassen. Toen hij zijn behoefte deed in de bosjes, werd hij aangesproken door een bezoeker.

 

De jongen vluchtte terug naar de auto, waar hij samen met zijn 20-jarige broer en een 18-jarige vriend de bezoeker enkele ferme tikken en trappen verkocht. Ook werden boodschappen uit de auto van het slachtoffer gestolen.

 

Officier van justitie Hansje Boelens had geen goed woord over voor de verdachten. Ze noemde de daad ‘laf’. ,,Het is een kwetsbare plek waar mannen makkelijk chantabel zijn, jullie gaan daar die mensen zitten uitlachen”, verweet ze de verdachte. Ze eiste een gevangenisstraf van 6 maanden jeugddetentie, waarvan 61 dagen voorwaardelijk.

 

Advocaat Laura van Rosendaal vond een voorwaardelijk taakstraf meer passen. ,,Mijn cliënt kwam op voor zijn broertje”, betoogde ze. De rechtbank gaat hier niet in mee en volgt de strafeis van de officier van justitie. Aangezien de 20-jarige man al 119 dagen in voorarrest zat hoeft hij niet meer terug naar de gevangenis.

 

Rapport jeugdreclassering


De 18-jarige jongen hoorde onvoorwaardelijk 3 jaar jeugd-tbs tegen zich eisen. De rechtbank besloot deze straf volledig voorwaardelijk te maken, met een proeftijd van twee jaar.

 

Een heel andere straf dus dan die Boelens voor ogen had. De rechtbank hield bij het bepalen van de straf rekening met een rapport van de jeugdreclassering. Die stelde dat een behandeling in een forensisch psychiatrische kliniek meer zou opleveren dan die in een justitiële jeugdinrichting. De behandeling in de psychiatrische kliniek start op korte termijn.

 

Strafzaak verplaatst naar jeugdrechter


Tegen de 17-jarige Gemertenaar loopt ook nog een strafzaak. Die zaak werd twee weken geleden aangehouden wegens persoonlijke omstandigheden van zijn advocaat. Inmiddels is besloten dat de verdachte voor de jeugdrechter moet verschijnen. De zaak dient aan het einde van dit jaar.

 

bron: www.ed.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.