Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 12 maart 2022 @ 00:40 door Travelboy , 2088 keer bekeken

Het van oorsprong Duitse dating-platform Romeo is een nieuwe groep gestart, Shelter for Ukraine genaamd, voor de opvang van lhbtq Oekraïners die op de vlucht zijn vanwege de oorlog. In slechts vier dagen tijd zijn meer dan 8.000 mensen lid geworden en bieden ze honderden kamers en huizen aan.

 

Romeo werd ongeveer twintig jaar geleden opgericht onder de naam Planet Romeo. Het datingplatform heeft rond de drie miljoen leden over de hele wereld, maar is voornamelijk populair in delen van Oost-Europa en de Baltische staten.

 

forum biedt hulp

 

Naast alle gebruikelijke dating-features heeft Romeo ook een forum met allerlei groepen. Vier dagen geleden namen ze het initiatief voor een groep genaamd Shelter for Ukraine. Hierin kan iedereen zijn hulp aanbieden. In die vier dagen heeft de groep meer dan 8.000 leden die honderden kamers of huizen aanbieden.

 

Mensen reageren vanuit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italië, Tsjechië, noem maar op. Queerty verzamelde enkele van die reacties, die we hieronder delen. De en biedt aan om mensen op te halen bij de grens van zijn land, een ander wil Russische soldaten helpen die zijn gevlucht voor Poetin of tegen de oorlog zijn. En zo gaat het maar door.

 

mensen verbinden

 

Een woordvoerder vertelt: “Toen we het nieuws hoorden over de invasie in Oekraïne, wilden we net als anderen iets doen om te helpen. We zijn een internationaal team met mensen uit de hele wereld. Velen van ons hebben te maken gehad met oorlog en onderdrukking. Mensen met elkaar verbinden is wat we doen, dus keken we naar een manier waarop we ons platform konden inzetten.”

 

Mensen wijzen Romeo erop dat mannen tussen de 18 en 60 jaar Oekraïne niet mogen verlaten omdat op hun hulp wordt gerekend. De woordvoerder zegt dat de opvang niet alleen geldt voor mannen, maar ook voor hun ouders, zussen of kinderen.  

 

nog meer hulp

Romeo is niet het enige platform dat hulp biedt. Ook Grindr heeft onlangeen bericht geplaatst waarin het zijn gebruikers oproept om lhbtq-organisaties in Oekraïne te steunen. Airbnb heeft bovendien via hun non-profitorganisatie Airbnb.org 100.000 korte termijn-accomodaties beschikbaar besteld.

 

bron: www.winq.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.