Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 28 oktober 2022 @ 00:31 door Travelboy , 1582 keer bekeken

De weg Zuiderblokken bij Drouwenermond gaat weer open. De gemeente Borger-Odoorn had de weg eerder afgesloten voor alle verkeer behalve landbouwvoertuigen.

 

Het verbodsbord aan het begin van Zuiderblokken in Drouwenermond wordt binnenkort weggehaald

 

De gemeente sloot de weg naar eigen zeggen af om te voorkomen dat er afvaldumpingen zouden plaatsvinden. Bovendien zouden in de berm geparkeerde auto's tractoren in de weg staan, die zo moeilijk hun percelen konden bereiken.

 

De rechtbank vond echter dat deze bezwaren onvoldoende gemotiveerd waren. Er waren geen geregistreerde klachten van boeren. Er waren ook geen officiële rapportages of meldingen van bijvoorbeeld boa's of wijkagenten die langs de weg illegaal afval of verkeerd geparkeerde auto's zouden hebben gesignaleerd.

 

De gemeente kreeg nog de tijd om zulke bewijsstukken boven water te krijgen, maar dat is niet gelukt. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten de verbodsborden op korte termijn weg te halen en de weg weer geheel openbaar te maken.

 

Homo-ontmoetingsplaats


De rechtszaak tegen de wegafsluiting was aangespannen door de Limburgse stichting Keelbos, die opkomt voor het in stand houden van homo-ontmoetingsplaatsen. In het gebied rond Zuiderblokken ontmoeten mannen elkaar om seks te hebben. Nu ze hun auto wat verderop moeten parkeren, vreesde Keelbos dat het voor deze mannen te ver lopen zou worden.

 

Bij de stichting bestond het vermoeden dat de gemeente Borger-Odoorn de weg had afgesloten, nadat vissers bij de nabijgelegen visvijver hadden geklaagd over de homo-ontmoetingsplek. Volgens Stichting Keelbos zullen die klachten alleen maar toenemen als de mannen niet meer op hun oorspronkelijke plek samenkomen.

 

bron: www.dvhn.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.