Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 februari 2022 @ 01:45 door Travelboy , 3743 keer bekeken

Vivianne Miedema wordt van 17 tot 27 februari in hartje Londen geëerd met een standbeeld. De 25-jarige Oranje-international, uitkomend voor Arsenal, heeft haar eigen roze standbeeld gekregen naast de Tower Bridge in Londen.

 

Afbeelding

 

Het betreft een stunt van sponsor Adidas, die de topspits eert voor haar inzet voor gendergelijkheid in de sport. De lancering volgt op een onderzoek waaruit bleek dat Londen meer standbeelden heeft van mannen (21 procent) en dieren (8 procent) dan van vrouwen (4 procent).

 

In totaal worden acht prominente vrouwen in het zonnetje gezet. Twee weken lang blijven de standbeelden op de South Bank staan. Daarna worden de creaties, gemaakt van duurzaam gerecycled afval en met een 3D-printer geproduceerd, verplaatst naar een vaste plek

.

Miedema is een van de succesvolste Nederlandse voetbalsters ooit. Ze was de eerste speelster die in de FA Women’s Super League meer dan 50 doelpunten maakte. Op 9 september 2021 scoorde ze haar 100ste goal (in slechts 110 wedstrijden) voor Arsenal.

 

Vorig jaar werd de spits van de Oranje Leeuwinnen, als eerste Nederlandse, door de BBC uitgeroepen tot beste speelster ter wereld. Ondertussen staat ze in de nadrukkelijke belangstelling van verschillende Europese topclubs. Haar contract bij Arsenal loopt af en ze sprak naar verluid al met onder meer PSG en FC Barcelona.

 

bron: telegraaf



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.