Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 november 2022 @ 00:03 door Travelboy , 837 keer bekeken


Een oud-voetballer van het Engelse elftal is van plan om uit de kast te komen én heeft tegen The Sun zijn beklag gedaan over het aankomende WK voetbal. Het toernooi wordt in Qatar georganiseerd en dat zorgde voor de nodige kritiek. Het strenge land zou immers geen LGBTQIA'ers tolereren, hetgeen voor veel ophef zorgde.

 

Afbeelding

 

Volgens The Sun wil de voormalig Premier League-voetballer zijn seksualiteit openlijk kunnen bespreken op nationale televisie. Om welke voetballer het gaat, is (nog) niet bekend. Het medium schreef dat de oud-speler vond het niet kunnen dat een toernooi met de naam en faam van het WK in een land kan worden gehouden dat anti homo's is.

 

Engelse gay-speler op tv


"Hij vindt het een slechte zaak", zei een bron tegen The Sun. "Qatar stelt homoseksualiteit strafbaar. Hoe dan? Oké, Engeland doet 'gewoon' mee aan het toernooi maar hij verwijt de spelers niets. Wel hoopt hij dat zij iets zullen doen tegen de geschonden mensenrechten aldaar."

 

Naast het gegeven dat het strenge moslimland geen LGBTQIA'ers accepteert, kreeg Qatar ook volop kritiek in aanloop naar het toernooi. Zo zouden er duizenden arbeidsmigranten zijn overleden bij de bouw van onder meer meerdere stadions.

 

bron: www.sportnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.